,

Keksići sa đemom i kokosom

 Sastojci 4 osobe

    20kom
    300-350g Glatkog brašna
    150g maslaca
    100g šećera u prahu
    1 1 vanilija šećer
    malo soli
    1/2žličice Prašak za pecivo Docela




    Ostalo:
    3-4žlice Kokosovog brašna Dolcela
    đem po ukusu


Priprema

    1.

   

    U zdjelu stavite sve sastojke za tijesto pa zamiješajte fino tijesto koje se lijepi.Tijesto bi trebalo izgledati kao plastelin, trebalo bi  biti glatko i podatno.
    2.

   
    Od tijesta izradite dvadeset okruglica veličine marelice.Stavite na lim na koji ste stavili papir za pečenje. Uzmite cijedilo za naranče pa vršak zabodite sredinu okruglice.Zagrijete pećnicu170C. Pecite 10-15 min.Izvadite keksiće vani,možete ako su se puno nadigli još jednom u sredinu pritisnuti vrhom cijedila.Ostavite da se ohlade.Za to vrijeme prepržite kokos na suhoj tavi da dobije zlatnu boju.



    3.
    Otopite džem po izboru u lončiću/ja sam koristila od jagode i marelice da budu dvobojni/

    .Svaki keks sa strane omažite lagano otopljenim džemom pa umočite u preprženi kokos.Ostatak ulij te u sredinu kolačića.Ostavite sve da se ohladi i đem opet stisne.
    4.

    Servirati uz kavicu ili čaj!!


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar