500 gr mljevenog mesa
200 gr ječmenog integralnog brašna
150 gr brašna
2 jajeta
300 gr luka
200 gr seckanog paradajza
Vegeta po želji
Vegete crvena paprika
Svež peršun ili sušenog peršina Podravka
žlica Maslinovog ulja
Ružmarin sušeni Podravka
500 gr hljeba
Priprema
1.
Luk sa malo vode izmiksati.
2.
500 gr hljeba izmiksati sa malo vode.
3.
Faširano meso malo posoliti.
4.
Jaja sa peršunom, vegetom i crvenom paprikom po želji, takođe izmiksati.
5.
Sve navedeno sjediniti u smjesu.
6.
Dodati brašno i integralno brašno u smesu te zamijesiti smjesu.
7.
Od smjese praviti kuglice koje ćete ispeći na vrelom ulju dok ne budu dobile boju sa obje strane.
8.
Paradajz na žlici maslinovog ulja kuhati neko vrijeme a potom dodati vodu, ružmarin.
9.
U proključalu smjesu dodati kuglice koje ste prethodno pekli.
10.
Kuglice u sosu od paradajza kuhati oko 10-15 minuta dok se njihova veličina blago ne poveća.
11.
Sada već kuhane kuglice razdvojiti na dva dijela.
12.
Pažnja, sos u kojem su kuglice kuhane odložiti sa strane.
13.
Prvu polovicu kuglica koje ste odvojili vratit u tiganj. Na svaku od njih staviti malo majeneze.
14.
Kratko ih pržiti sa obje strane, a potom dodati sir neki po Vašem ukusu. Ja sam koristila livadu.
15.
Sada se vraćamo ka sosu u koji nam je preostao nakon kuhanja. U njega dodati malo paradajz sosa i vratiti na kuhanje. Ovde je već odabir začina po Vašem ukusu.
Ja sam koristila peršun, ne mnogo, ne malo.
Gotov sos staviti na drugi dio kulica.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar