Nešto zanimljivo a pritom i ukusno sa mogućnostima odličnog ručka sa raznim umacima i pregršt svježe salate.

 Sastojci 5 osoba

    500 gr mljevenog mesa
    200 gr ječmenog integralnog brašna
    150 gr brašna
    2 jajeta
    300 gr luka
    200 gr seckanog paradajza
    Vegeta po želji
    Vegete crvena paprika
    Svež peršun ili sušenog peršina Podravka
    žlica Maslinovog ulja
    Ružmarin sušeni Podravka
    500 gr hljeba




 Priprema

    1.

    Luk sa malo vode izmiksati.
    2.

    500 gr hljeba izmiksati sa malo vode.
    3.

    Faširano meso malo posoliti.
    4.

    Jaja sa peršunom, vegetom i crvenom paprikom po želji, takođe izmiksati.
    5.

    Sve navedeno sjediniti u smjesu.
    6.

    Dodati brašno i integralno brašno u smesu te zamijesiti smjesu.
    7.

    Od smjese praviti kuglice koje ćete ispeći na vrelom ulju dok ne budu dobile boju sa obje strane.
    8.

    Paradajz na žlici maslinovog ulja kuhati neko vrijeme a potom dodati vodu, ružmarin.
    9.

    U proključalu smjesu dodati kuglice koje ste prethodno pekli.
    10.

    Kuglice u sosu od paradajza kuhati oko 10-15 minuta dok se njihova veličina blago ne poveća.
    11.

    Sada već kuhane kuglice razdvojiti na dva dijela.
    12.

    Pažnja, sos u kojem su kuglice kuhane odložiti sa strane.




    13.

    Prvu polovicu kuglica koje ste odvojili vratit u tiganj. Na svaku od njih staviti malo majeneze.
    14.

    Kratko ih pržiti sa obje strane, a potom dodati sir neki po Vašem ukusu. Ja sam koristila livadu.
    15.

    Sada se vraćamo ka sosu u koji nam je preostao nakon kuhanja. U njega dodati malo paradajz sosa i vratiti na kuhanje. Ovde je već odabir začina po Vašem ukusu.

    Ja sam koristila peršun, ne mnogo, ne malo.

    Gotov sos staviti na drugi dio kulica.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar