,

Metrov kolač je svima dobro poznat, ali kada vam dosadi vrijeme je za izmjene. Nekoliko novih sastojaka i kolač više nije isti.

 Sastojci

    bijeli biskvit
    4 jaja
    100 g šećera
    125 g margarina
    2 žlice brašna
    1/2 žličice Praška za pecivo Dolcela

    crni biskvit
    4 jaja
    100 g šećera
    125 g margarina
    100 g čokolade za kuhanje
    2 žlice brašna
    1/2 žličice Praška za pecivo Docela




    krema
    2 Pudinga vanilija Dolcela
    2 žlice Gussnel Dolcela (gustin)
    8 žlica šećera
    2 žumanjka
    naribana korica od dvije naranče
    2,5 dcl soka od naranče
    6,5 dcl mlijeka
    250 g margarina
    150 g mljevenih prženih lješnjaka

    glazura od čokolade
    margarin
    čokolada
    mljeveni prženi lješnjaci

 Priprema

    1.

    Najprije pripremite rebraste kalupe za pačenje biskvita. Dobro ih namažite margarinom/uljem/maslacem i posipajte brašnom kako bi poslje mogli biskvite izvaditi bez problema.

    Biskviti
    1.

    Za bijeli biskvit: Bjelanjke pjenasto umutiti dodati šećer, nakon toga žumanjke te otopljeni margarin i na kraju brasno i prašak za pecivo.
    2.

    Za crni biskvit: Ponoviti postukap kao i s bijelim samo čokoladu otopiti zajedno s margarinom.
    3.

    Smijesu izlite svaku u posebni kalup i pecite na 180-200 stupnjema oko 20 minuta. Da li je biskvit pečen možete provjeriti čačkalicom. Nakon što su biskviti pečeni izvadite ih iz kalupa i ostavite ih da se ohlade.






    Krema
    1.

    Sve suhe sastojke, sok od naranče, narančinu koricu i pola decilitra mlijeka izmjesajte tako da nema grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte. Kada mlijeko zavrijeje lagano ga izlite u smijesu pudinga i naranče mješajući. Vratite na laganu vatru i kuhajte stalno mješajući da na zagori dok se krema ne zgusne i skuha. Oprilike 15-ak minuta.
    2.

    Kuhanu kremu ohladite. margarin sobne temperature mjnasto izmutiti i u njega dodati kremu, dobro izraditi da nema grudica te lagano umješati mljevene ljšnjake.

    Filanje
    1.

    Biskvite izrezati na ploške.
    2.

    I krenite mazati jedan crni, pa jedan bijeli biskvit i salgati jedan za drugim. Nije važno s kojom bojom počinjete vazno je da naizmjenično slažete.

    S ostatkom krema namažite cijeli kolač te ga prelite čokoladnom glazurom i posipajte s mljevenim ljšnjacima. 2-3 žlice su vam dovoljnje.
    3.

    Dobar tek.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar