Sastojci 10 osoba
2 čaše mlijeka
kvasac (1 kocka)
1 kašičca soli
1 kašičica šećera
1 čaša ulja
1 jaje
1 žumance
1 margarin (250g)
Glatkog brašna Podravka
Priprema
1.
Umutiti kvasac sa toplom vodom i pustiti da nadođe.
2.
U posebnu posudu sjediniti mlijeko, ulje, šećer, so , te dodati nadošli kvasac.
3.
Dodavati brašno i zamijesiti tijesto, onda ga podijeliti na 3 jednaka dijela i ostaviti da naraste (oko 30 min).
4.
Kada nadođe, razviti jednu jufku pa izerendati margarin po njoj, isto tako razviti drugu jufku i staviti je preko prve pa ponovo izerendati margarin, treću jufku razviti i staviti preko druge.
5.
Rezati i oblikovati kiflice, premazati ih žumancem i po želji posuti sjemenkama lana i susama, peći na 180 stepeni, oko 20 min.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar