Ovo je recept moje mame, meke kao dusa i tope se u ustima...

 Sastojci 10 osoba

    2 čaše mlijeka
    kvasac (1 kocka)
    1 kašičca soli
    1 kašičica šećera
    1 čaša ulja
    1 jaje
    1 žumance
    1 margarin (250g)
    Glatkog brašna Podravka




 Priprema

    1.

    Umutiti kvasac sa toplom vodom i pustiti da nadođe.
    2.

    U posebnu posudu sjediniti mlijeko, ulje, šećer, so , te dodati nadošli kvasac.
    3.

    Dodavati brašno i zamijesiti tijesto, onda ga podijeliti na 3 jednaka dijela i ostaviti da naraste (oko 30 min).
    4.

    Kada nadođe, razviti jednu jufku pa izerendati margarin po njoj, isto tako razviti drugu jufku i staviti je preko prve pa ponovo izerendati margarin, treću jufku razviti i staviti preko druge.




    5.

    Rezati i oblikovati kiflice, premazati ih žumancem i po želji posuti sjemenkama lana i susama,  peći na 180 stepeni, oko 20 min.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar