loading...

Prhke orah rolice - osvajaju već na prvi zalogaj!

 Sastojci

    700 g oštrog brašna Podravka + žličica praška za pecivo
    280 g maslaca (ili margarina)
    100 g šećera
    300 g kiselog vrhnja
    limunova korica
    limun šećer Dolcela
    2 žumanjka
    NADJEV OD ORAHA:
    400 g mljevenih oraha
    100 g šećera
    150 ml mlijeka
    1 rum šećer Dolcela
    2 bjeljanjka


 Priprema

    1.

    U brašno umiješati prašak za pecivo i šećer.
    Dodati maslac narezan na manje komade. Rukama utrljati maslac u brašno. Dodati žumanjke i kiselo vrhnje, pa zamijesiti glatko tijesto. Ne mijesiti predugo jer će nakon pećenja tijesto tj. rolice biti žilave! Umotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na hlađenje oko 30 minuta.
    2.

    Dok se tijesto hladi, napraviti nadjev: Mlijeko kuhati dok ne zavri i preliti preko oraha pomiješanih sa šećerom i rum šećerom. Promiješati i ostaviti da se ohladi.
    Napraviti snijeg od 2 bjeljanjka i žlicom umiješati u ohlađene orahe.
    3.

    Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela.Ja izvažem tijesto i podijelim sa 4, tako sam najsigurnija da će sve biti jednako.
    Svaki dio razvaljati na pobrašnjenoj dasci (kvadrat od oko 32x30 cm) , premazati sa 1/4 oraha i zarolati.


    Rolice stavljati na lim obložen papirom za pećenje na malom razmaku jednu od druge.
    Peći u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 170 st.

    Rolice dobro ohladiti, narezati oštrim nožem na debljinu oko 1,5 cm, posipati šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar