Takos bez tortilje - odličan!

 Sastojci

    2 struka iseckanog maladog luka
    1 sveža crvena paprika, isečena na kockice
    1 ljuta paprika, isečena na kolutiće
    2 čena sitno isečenog belog luka
    1/2 kašičice kumina u prahu
    1/2 kašičice ljute tucane paprike



    400 g mlevene junetine
    1 manja konzerva pelat paradajza
    1 manja konzerva crvenog pasulja
    200 g gauda sira, ili nekog po izboru
    1 goveđa kocka
    morska so
    biljno ulje

 Priprema

    1.

    Na zagrejanom ulju pržiti luk i obe paprike, oko 4-5 minuta, dodati beli luk, a nakon minut vremena kumin, ljutu tucanu i so, pa sve dobro promešati.
    2.

    U proprženo povrće sa začinima, dodati mleveno meso i dinstati 10 minuta u sopstvenom soku.




    Pelat paradajz iseći na kocke, pasulj ocediti i isprati, pa sve dodati u jelo. Dinstati sve zajedno još par minuta i isključiti ringlu.

    Nakon par minuta posuti naribanim sirom, poklopiti i ostaviti kratko na isključenoj ringli, tek da se sir otopi.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar