Torta od palente i jagoda - odlična i osvježavajuća!

 Sastojci

    kora
    1l vode
    3dl palente
    200g secera
    fil od jagoda
    500g jagoda
    150g secera
    2 pudinga od jagoda
    400ml vode
    2dl slatke pavlake
    jos
    2dl slatke pavlake





 Priprema

    1.

            Palentu, vodu i secer podeliti na dva dela, staviti prvi deo vode i secer da provri, zatim kad prokuva voda dodati palentu i skuva ti je. Uzeti prsten velicine 26cm malo ga nauljiti da lakse izadje palenta kad se bude ohladila. Skuvanu palentu istresti u kalup i prodrmati da se lepo razlije na sve strane. Ostaviti da se ohladi, zatim polako odvojiti prsten i izvaditi koru, prebaciti je na neku tacnu, tako isto odraditi i sa ostalim sastojcima, ali ova kora ostaje u kalupu, pustiti je da se ohladi.
    2.

           Jagode izmiksati u blender sa malo vode, staviti u serpicu, dodajte secer, staviti da se kuva,  u ostatak vode razmutiti puding i zakuvati kad provre jagode, ostaviti da se dobro  ohladi. Umutiti slatku pavlaku i dodati u fil od jagoda, polako sjediniti.
    3.

           Posto je tortica malo vislja od kalupa ja sam stavila foliju da podignem nivo torte. Podeliti fil og jagoda na pola, pola odma razmazati po kori, zatim polako staviti drugu koru, pa drugi deo fila, na kraju premazati umucenom slatkom pavlakom, da nebi odudarala boja slaga, malo sam dodala zute boje, da se slaze uz celu tortu.




    4.

         Tortu staviti u frizider da prenoci, sutra dan izvaditi iz kalupa i ukrasiti po zelji.
    5.

              Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar