Sastojci
Krema
7 dcl mlijeka
7 žumanjaka
200 g šećera
7 žlica brašna
4 žlice gustina
150 g mlijeka u prahu
125 g margarina /maslaca
2 dcl Slatkog vrhnja
100 g kokosa
100 g čokolade
Podloga
1 paket keksi petit
Priprema
1.
6 dcl mlijeka staviti ugrijati.
Gustin, brašno, mlijeko u prahu, žutanjke, šećer dobro izmješati da nema grudica s 1 dcl mlijeka.
Kada mlijeko koje se grije zavrije preliti preko smijese sastojaka i nasatviti kuhati na laganoj temperaturi dok se krema ne zgusne i ne skuha se. Otprilike nekih 20-ak minuta. Krema mora ključati. Slano mješati dane zagori.
2.
Kuhanu kremu dobro rashladiti. Margarin/maslac sobne temperature dobro mikserom izraditi te u njega lagano dodavati kremu stalno miksajući
3.
Slatko vršnje izmiksati u čvrsti šlag i lagano ga umješati u smjesu kuhane kreme i margarina/maslaca.
4.
Kremu podjeliti na 3 jednak dijela. U jedan staviti kokos, u drugi rastopljenu čokoladu, a treći dio ostavite bez dodataka.
5.
U lim na dno složite kekese koje ste prethodno namočili u mlijeko. Ne predugo jer će upiti još i od kreme. Prvo satvite kremu s kokosom, na nju složite ponovno red keksi pa kremu s čokoladom, ponovno red keksi te na vrh staviti kremu bez dodataka (ukoliko vam bude prerijetka slobodno dodajte želatinu ili krem fix). Te na kraju odozgora posipajte s kokosom.
6.
Kolač ostavite da se dobro raskladi i kekse opuste, najbolje preko noći.
Dobar tek!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar