,

Brzi i jednostavan kolač s okukom čokolade i kokosa bez pećenja.

 Sastojci

    Krema
    7 dcl mlijeka
    7 žumanjaka
    200 g šećera
    7 žlica brašna
    4 žlice gustina
    150 g mlijeka u prahu




    125 g margarina /maslaca
    2 dcl Slatkog vrhnja
    100 g kokosa
    100 g čokolade

    Podloga
    1 paket keksi petit

 Priprema

    1.

    6 dcl mlijeka staviti ugrijati.

    Gustin, brašno, mlijeko u prahu, žutanjke, šećer dobro izmješati da nema grudica s 1 dcl mlijeka.

    Kada mlijeko koje se grije zavrije preliti preko smijese sastojaka i nasatviti kuhati na laganoj temperaturi dok se krema ne zgusne i ne skuha se. Otprilike nekih 20-ak minuta. Krema mora ključati. Slano mješati dane zagori.
    2.

    Kuhanu kremu dobro rashladiti. Margarin/maslac sobne temperature dobro mikserom izraditi te u njega lagano dodavati kremu stalno miksajući
    3.

    Slatko vršnje izmiksati u čvrsti šlag i lagano ga umješati u smjesu kuhane kreme i margarina/maslaca.
    4.

    Kremu podjeliti na 3 jednak dijela. U jedan staviti kokos, u drugi rastopljenu čokoladu, a treći dio ostavite bez dodataka.





    5.

    U lim na dno složite kekese koje ste prethodno namočili u mlijeko. Ne  predugo jer će upiti još i od kreme. Prvo satvite kremu s kokosom, na nju složite ponovno red keksi pa kremu s čokoladom, ponovno red keksi te na vrh staviti kremu bez dodataka (ukoliko vam bude prerijetka slobodno dodajte želatinu ili krem fix). Te na kraju odozgora posipajte s kokosom.
    6.

    Kolač ostavite da se dobro raskladi i kekse opuste, najbolje preko noći.

    Dobar tek!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar