Brzo se spravi i idealna je za ove vruće dane.. - Choco-cherry cake

 Sastojci

    Biskvit:
    3 jaja
    40 g Šećera ( kristal)
    30 g šećera u prahu
    1 žličica prašaka za pecivo Docela
    prstohvat soli
    30 g Glatkog brašna Podravka
    30 ml ulja
    Kakao u prahu Dolcela (20 g)
    ribana korica naranče
    20 g badema

    Žele od višanja:
    70 g odkoštenih višanja
    350 ml soka od bobičastog voča
    20 g šećera u prahu
    20 g instant želatine




    Tamna krema:
    70 g tamne čokolade
    80 g milka noisette čokolade
    250 ml vrhnja za šlag-Dukat mliječno
    1 žlica šećera u prahu

    Bijela krema:
    120 g bijele čokolade
    250 m vrhnje za šlag-dukat mliječno
    ribana korica limuna
    10 g šećera u prahu

    I još:
    mala teglica đema od višanja za premaz
    listići badema za dekoraciju

 Priprema

    1.

    Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka.

    Bjelanke tući sa kristal šećerom u čvrst snijeg.

    U žumanjke dodati šećer u prahu i tući dok se ne udvostruči volumen.

    U tankom mlazu uz miksanje dodati ulje,povezati smjesu.

    Sada dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom.

    Dodati naribanu koricu naranče.

    Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.

    Polovicu snijega umiješajte mikserom a preostalu polovicu sa špatulom ručno.

    Bademe usitnite nožem i pospite po vrhu svakog biskvita.

    Podijelite smjesu na dva dijela i ispecite na 180C -12 minuta.

    Kalup je okrugli 24 cm dimenzija.

    Pečene biskvite zamotati u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti tako do posluživanja.

   
    2.

    Pripremite žele.

    U blender stavite otkoštene višnje i sok i šećer u prahu.

    Smiksajte.

    Sada preselite u dublju usku posudu i uz stalno miksanje mikserom dodajite polako instant želatinu.

    Miksajte još 2 minute i stavite u hladnjak da se želatina lagano počne stiskati.
    3.

    Za pripremu tamne kreme topite čokoladu na laganoj vatri.

    Možete i na pari.

    Ja sam stavila vrhnja za šlag samo da pokrije dno posude cca 40 ml. dodala čokoladu sjeckanu na manje kockice.

    U uskoj posudi istucite vrhnje za šlag.

    Mlakoj čokoladi dodajite polako šlag i lagano sjedinite sa špatulom da dobijete jednoličnu kremu.

   
    4.

    Za izradu bijele kreme isti je postupak kao i tamne kreme.

    Samo što u mlaku bijelu čokoladu dodajte ribanu koricu limuna.
    5.

    Slaganje torte.

    Tortu slažite u obruču.

    Na dno stavite prvu koru biskvita i malo je namočite sa sokom od višanja ili bobičastog voća.

    Premažite biskvit sa tankim slojem đema od višanja ili brusnica.

    Stavite polovicu čokoladne kreme.

    Stavite u hladnjak da se stisne.

    Sada stavite polovicu želea.

    Žele provjeravajte dok je u hladnjaku da vam se previše ne stisne.

    Mora ostati dovoljno mekan da ga možete premazati preko kreme.





    Stavite žele da se stisne.

    Možete i u zamrzivač da ide brže.

    Dodajte ostatak čokoladne muss kreme.

    Sad stavite drugu koru biskvita i lagano namočite sokom i kad se sok upije premažite đemom kao i predhodni biskvit.

    Sad stavljate polovicu bijele kreme,pa žele i ostatak bijele kreme.

    Postupak je isti kao i sa tamnom kremom.

    Na vrhu pospite sa listićima badema  i naribajte malo korice limuna ili dekorirajte po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar