Sastojci
Biskvit:
3 jaja
40 g Šećera ( kristal)
30 g šećera u prahu
1 žličica prašaka za pecivo Docela
prstohvat soli
30 g Glatkog brašna Podravka
30 ml ulja
Kakao u prahu Dolcela (20 g)
ribana korica naranče
20 g badema
Žele od višanja:
70 g odkoštenih višanja
350 ml soka od bobičastog voča
20 g šećera u prahu
20 g instant želatine
Tamna krema:
70 g tamne čokolade
80 g milka noisette čokolade
250 ml vrhnja za šlag-Dukat mliječno
1 žlica šećera u prahu
Bijela krema:
120 g bijele čokolade
250 m vrhnje za šlag-dukat mliječno
ribana korica limuna
10 g šećera u prahu
I još:
mala teglica đema od višanja za premaz
listići badema za dekoraciju
Priprema
1.
Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanke tući sa kristal šećerom u čvrst snijeg.
U žumanjke dodati šećer u prahu i tući dok se ne udvostruči volumen.
U tankom mlazu uz miksanje dodati ulje,povezati smjesu.
Sada dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom.
Dodati naribanu koricu naranče.
Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.
Polovicu snijega umiješajte mikserom a preostalu polovicu sa špatulom ručno.
Bademe usitnite nožem i pospite po vrhu svakog biskvita.
Podijelite smjesu na dva dijela i ispecite na 180C -12 minuta.
Kalup je okrugli 24 cm dimenzija.
Pečene biskvite zamotati u čistu kuhinjsku krpu i ostaviti tako do posluživanja.
2.
Pripremite žele.
U blender stavite otkoštene višnje i sok i šećer u prahu.
Smiksajte.
Sada preselite u dublju usku posudu i uz stalno miksanje mikserom dodajite polako instant želatinu.
Miksajte još 2 minute i stavite u hladnjak da se želatina lagano počne stiskati.
3.
Za pripremu tamne kreme topite čokoladu na laganoj vatri.
Možete i na pari.
Ja sam stavila vrhnja za šlag samo da pokrije dno posude cca 40 ml. dodala čokoladu sjeckanu na manje kockice.
U uskoj posudi istucite vrhnje za šlag.
Mlakoj čokoladi dodajite polako šlag i lagano sjedinite sa špatulom da dobijete jednoličnu kremu.
4.
Za izradu bijele kreme isti je postupak kao i tamne kreme.
Samo što u mlaku bijelu čokoladu dodajte ribanu koricu limuna.
5.
Slaganje torte.
Tortu slažite u obruču.
Na dno stavite prvu koru biskvita i malo je namočite sa sokom od višanja ili bobičastog voća.
Premažite biskvit sa tankim slojem đema od višanja ili brusnica.
Stavite polovicu čokoladne kreme.
Stavite u hladnjak da se stisne.
Sada stavite polovicu želea.
Žele provjeravajte dok je u hladnjaku da vam se previše ne stisne.
Mora ostati dovoljno mekan da ga možete premazati preko kreme.
Stavite žele da se stisne.
Možete i u zamrzivač da ide brže.
Dodajte ostatak čokoladne muss kreme.
Sad stavite drugu koru biskvita i lagano namočite sokom i kad se sok upije premažite đemom kao i predhodni biskvit.
Sad stavljate polovicu bijele kreme,pa žele i ostatak bijele kreme.
Postupak je isti kao i sa tamnom kremom.
Na vrhu pospite sa listićima badema i naribajte malo korice limuna ili dekorirajte po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar