Sastojci 4 osobe
Juha:
1 veća mrkva
1 manja tikvica
1 zrela rajčica
1 crveni luk/srednji
2 krumpira
2 češnja češnjaka
100g celera
100g pastrnjaka
3cm svježeg đumbira
1,2l povrtnog temeljca/voda
1/2žličice soli
papar
1žlica ulja
Noklice od jogurta:
50g Kukuruznog brašna Podravka
40g Grisa (pšenične krupice) Podravka
100g čvrstog jogurta
1/4 žličice soli
prstohvat šećera
1 žličica nasjeckanog peršina
1 jaje
1žlica maslinovog ulja
Priprema
1.
Zamiješajte sve sastojke za noklice ,poklopite ostavite da odstoji dok ne završite juhu.
Juha: Operite i ogulite povrće ,to se odnosi i na rajčicu možete joj oguliti kožu nožićem za krumpir ili je zarezati i kratko blanširati u vrućoj vodi i tada oguliti ako vam pak ne smeta kožica slobodno je nasjeckajte bez guljenja.Nasjeckajte oguljeni krumpir na kockice ,isto uradite i mrkvom ,celerom,pastrnjakom.Naribate đumbir i češnjak. Na ulju prepržite nasjekcani luk da uvene i lagano se zaprži.Dodate svo ostalo povrće pa nastavite kratko pirjati .Podlijete sve sa vodom ili temeljcem ,posolite i poparite .Pustite da se sve kuha desetak minuta .
2.
Sa dvije žličice formirate noklice ako vam je smjesa rijetka slobodno dodate još malo griza.Pustite da sve zakuha još jednom ,poklopite ,smanjite vatru na najmanje i pustite da noklice kuhaju još deset minuta na najmanjoj vatri pokriveno. Servirate toplo.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar