,

Jedna od varijacija turske juhice od povrća sa noklicama koje se rade sa jogurtom.Noklice su fine ,mekane i lagano kiselkaste to se odlično nadopunjuje sa slatkim povrćem iz juhe .Uživajte !!

 Sastojci 4 osobe

    Juha:
    1 veća mrkva
    1 manja tikvica
    1 zrela rajčica
    1 crveni luk/srednji
    2 krumpira
    2 češnja češnjaka
    100g celera
    100g pastrnjaka
    3cm svježeg đumbira
    1,2l povrtnog temeljca/voda
    1/2žličice soli
    papar
    1žlica ulja




    Noklice od jogurta:
    50g Kukuruznog brašna Podravka
    40g Grisa (pšenične krupice) Podravka
    100g čvrstog jogurta
    1/4 žličice soli
    prstohvat šećera
    1 žličica nasjeckanog peršina
    1 jaje
    1žlica maslinovog ulja


Priprema

    1.

    Zamiješajte sve sastojke za noklice ,poklopite ostavite da odstoji dok ne završite juhu.

    Juha: Operite i ogulite povrće ,to se odnosi i na rajčicu možete joj oguliti kožu nožićem za krumpir ili je zarezati i kratko  blanširati u vrućoj vodi i tada oguliti ako vam pak ne smeta kožica slobodno je nasjeckajte bez guljenja.Nasjeckajte oguljeni krumpir na kockice ,isto uradite i mrkvom ,celerom,pastrnjakom.Naribate đumbir i češnjak. Na ulju prepržite nasjekcani luk da uvene i lagano se zaprži.Dodate svo ostalo povrće pa nastavite kratko pirjati .Podlijete sve sa vodom ili temeljcem ,posolite i poparite .Pustite da se sve kuha desetak minuta .




    2.

    Sa dvije žličice formirate noklice ako vam je smjesa rijetka slobodno dodate još malo griza.Pustite da sve zakuha još jednom ,poklopite ,smanjite vatru na najmanje i pustite da noklice kuhaju još deset minuta na najmanjoj vatri pokriveno. Servirate toplo.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar