Sastojci
2 jaja
8 žlica šečera
8 žlica brašna
120 ml mlijeka
120 ml ulja
1/2 praška za pecivo
Krema
1 kg kajsija
30 dkg šečera
4 pudinga od vanilije
1,1l vode
1 vrečica želatine
4 dcl slatkog vrhnja ili 3 šlaga
Priprema
1.
Za biskvit je potrebno odvojiti žutanjke od bjelanjaka.
Žutanjke izradite s 3 žl šečera dodajte mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo.
2.
Na kraju dodajte snijeg od bjelanjaka i 5 žlica šečera.
Smjesu izlijte u tepsiju obloženu papirom za pečenje vel otprilike 20x30 cm.
Pecite na 180°dok ne porumeni.
3.
Za kremu kajsije stavit kuhati u lonac s 8 dcl vode.
Dodati šečer.
Kada kajsije omekšaju smjesu izradite štapnim mikserom.
4.
Vratite na štednjak i u to ukuhajte 3 dcl vode razmućeih s 4 pudinga od vanilije.
Želatinu pripremite prema uputama na omotu,zatim ju umješejte u vruću kremu.
5.
Vruću kremu izlijte po biskvitu i savite hladiti.
Gore izradite slatko vrhnje ili šlag.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar