,

Za mene provjereno najbolji recept za Mađaricu.Nakon dugo isprobavanja recepata ovaj mi se čini najbolji....

 Sastojci

    Kore
    1 jaje
    10 dkg šečera
    10 dkg margarina
    2 dcl kiselog vrhnja
    1 prašak za pecivo
    1/2 kg brašna
    malo mlijeka
    Krema
    5 dcl mlijeka
    5 žlica šečera
    5 žlica brašna
    2 žlice kakaa
    25 dkg margarina
    Glazura
    15 dkg čokolade
    10 dkg margarina




 Priprema

    1.

    Margarin,jaje šečer i vrhnje izradite zatim dodajte brašno s praškom za pecivo i zamjesite.

    Možete dodati i malo mlijeka.
   
    2.

    Tijesto podijeliti na pet dijelova i valjati kore.

    Peći na velikom limu  veličine pečnice.

    Kore moraju ostati svijetle, pecite ih na 180° oko 10 minuta.
   
    3.

    Za kremu šečer stavite pržiti kada počne dobivati boju zalijte ga mlijekom i kuhajte dok se šečer ne rastopi.

   



    4.

    U mlijeko ukuhajte brašno i kakao prethodno razmučenih u malo mlijeka.

    U hladno dodati margarin.
    5.

    Gore stavite glazuru od čokolade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar