Sastojci
KORE(X2):
5 bjelanjaka
12 dkg Šećera ( kristal)
8 dkg prženih mljevenih lješnjaka
1 žlica Oštrog brašna Podravka
1/2 Praška za pecivo Docela
KREMA:
1 l mlijeka
3 vrečice Vanilin pudinga Dolcela
2 žlice Glatkog brašna Podravka
12 dkg Šećera ( kristal)
10 žumanjaka
25 dkg margarina
3 dl Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
10 dkg bijele čokolade
10 dkg nugat čokolade
- slatko vrhnje za ukrašavanje(po želji)
Priprema
1.
KORE:
Od navedenih sastojaka pecite 2 kore na velikoj tepsiji pa ih prerezite uzdužno.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka (žumanjke odložite u frižider- za kremu). Bjelanjke istucite u snijeg, dodajte šećer, pržene mljevene lješnjake, brašno i prašak za pecivo.
Dobro izradite mikserom te ravnomjerno nanesite na pek papir. Ispecite i ohladite, te ponovite postupak.
2.
KREMA:
6 dl mlijeka stavite u zdjelu zajedno sa šećerom da se zagrije. Dok se zagrijava posebno izmutite 4 dl mlijeka, prah pudinga,brašno i žumanjke. Ukuhajte u zagrijano mlijeko i skuhajte.
Podijelite na dva dijela i dodajte u jedan bijelu čokoladu, a u drugi nugat čokoladu- izmješajte da se rastopi i prohladite. U svaki dio dodajte pola margarina i tučeno vrhnje
3.
FILUJ:
kora-bijela krema-kora-crna krema-kora-bijela krema-kora
- izvana omažite po želji tučenim slatkim vrhnjem ili pak po vlastitoj želji!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar