GALA TORTA - UKUS FENOMENALAN !!

 Sastojci

    KORE(X2):
    5 bjelanjaka
    12 dkg Šećera ( kristal)
    8 dkg prženih mljevenih lješnjaka
    1 žlica Oštrog brašna Podravka
    1/2 Praška za pecivo Docela




    KREMA:
    1 l mlijeka
    3 vrečice Vanilin pudinga Dolcela
    2 žlice Glatkog brašna Podravka
    12 dkg Šećera ( kristal)
    10 žumanjaka
    25 dkg margarina
    3 dl Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
    10 dkg bijele čokolade
    10 dkg nugat čokolade
    - slatko vrhnje za ukrašavanje(po želji)

 Priprema

    1.

    KORE:

    Od navedenih sastojaka pecite 2 kore na velikoj tepsiji pa ih prerezite uzdužno.

    Odvojite bjelanjke od žumanjaka (žumanjke odložite u frižider- za kremu). Bjelanjke istucite u snijeg, dodajte šećer, pržene mljevene lješnjake, brašno i prašak za pecivo.

    Dobro izradite mikserom te ravnomjerno nanesite na pek papir. Ispecite i ohladite, te ponovite postupak.
    2.

    KREMA:

    6 dl mlijeka stavite u zdjelu zajedno sa šećerom da se zagrije. Dok se zagrijava posebno izmutite 4 dl mlijeka, prah pudinga,brašno i žumanjke. Ukuhajte u zagrijano mlijeko i skuhajte.

    Podijelite na dva dijela i dodajte u jedan bijelu čokoladu, a u drugi nugat čokoladu- izmješajte da se rastopi i prohladite.  U svaki dio dodajte pola margarina i tučeno vrhnje

   



    3.

    FILUJ:

    kora-bijela krema-kora-crna krema-kora-bijela krema-kora

    - izvana omažite po želji tučenim slatkim vrhnjem ili pak po vlastitoj želji!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar