,

NutellaMisu (fake Tiramisu) - morate probati, ovaj predivni desert!

 Sastojci

    Piskote & Mlijeko/Nutella
    300 gr lady fingers (piskote)
    1.5 salica mlijeka
    1/4 salice espresso kave (tople)
    400 gr Nutelle
    1 salica = 250ml

    Krema
    300 ml slatkog vrhnja
    50 gr secera (sitnog)
    250 gr creme fraiche
    250 gr mascarpone
    2 zlicice vanilla extracta
    3-4 zlice likera (frangelico, kahlua, tia maria, marsala)
    1 salica = 250 ml
    +
    malo cokolade (izgratane)
    amaretti keksici (za posip)
    kakao prah za posipanje





 Priprema

    1.

    Zagrijte mlijeko, dodajte vrucu kavu, potom dodajte nutellu te nad laganom vatrom mijesajte dok se nutella potpuno ne otopi, umijesajte i zlicicu kakao praha i dobro promijesajte. Kad se Nutella popuno otopila ostavite kratko hladiti.

   
    2.

    04/04 - Slatko vrhnje miksajte sa secerom (ne precvrsto). Dodajte chreme fraiche i kratko mikserom sjedinite. Ugasite mikser i spatulom primjesajte mascarpone, vanilu i liker (nemojte stediti na vanili i likeru).

   

    02/07 - U jednoj posudi koristila sam kremu od slatkog i kiselog vrhnja i bila je zapravo taman. U nju ubacila vrlo malo praha za cappuccino i bas je bila dobra.
    3.

    Piskote nakratko umacite u mlako "nutelizirano" mlijeko i slozite prvi red (ja sam slagala u dvije male vatrostalne posude, mozete odmah slagati i na tacnu za serviranje ako zelite). Kupila sam 2 pck piskota od po 200 grama svaki - potrosila sam 250 gr.
    4.

    Nakon par minuta zlicom pospite jos malo "nuteliziranog" mlijeka preko slozenih piskota i malo strugane cokolade.
    5.

    Nanesite dio kreme i pospite mrvicama amaretti keksica, struganom cokoladom i kakaom u prahu.

   

    Opet slozite red piskota pa kremu i pospite kakaom u prahu.
    6.

    Ukrasite izgratanom cokoladom i stavite u frizider.

   

    Nakon barem 5-6 sati hladjenja izvadite desert iz frizidera i mozete slobodno zlicom poceti, znate vec sto :)
    7.

    Dobro vam mljackanje :)





    8.

    Ovo je bila verzija sa slatkim i kiselim vrhnjem (nestrpljivost je razlogom sto nema gornjeg pokrivaca, kasnije smo ga ipak naprasili po propisu i uredno dotjerali) :)


Preuzeto sa: www.coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar