loading...

Kolač je sočan, bez dodatnog šećera, ali dovoljno sladak, jednostavno idealan za ove vruće ljetne dane.!

 Sastojci 6 osoba

    Za dno tepsije:
    1 kom ananas
    1/4 (62 g) maslaca
    3 žlice miješane marmelade

    Za tijesto:
    6 kom jabuka
    1 kom limun
    1 kom naranča
    500 g brašna
    1 kom prašak za pecivo
    1 kom vanilin šećer

    2 čepa ruma
    pola žličice cimeta
    pola žličice soli
    1/4 (62 g) maslaca
    3 žlice miješane marmelade
    5 kom jaja

 Priprema

    1.

    Prvo priremite okruglu tepsiju (moja tepsija je promjera 35 cm) tako da je obložite papirom za pečenje. Na dno poredajte ananas koji ste prethodno narezali na jedan kolut za središnji dio i 10ak polukruga za izgled sunca (vidi sliku). Ja sam kupila svježi ananas, ali možete kupiti i kompot. Zatim u loncu je potrebno otopiti 1/4 maslaca sa 3 velike žlice miješane marmelade i tu smjesu preliti po ananasu. Ovu smjestu ćete kasnije opet raditi ali za tijesto.
    2.

    Tijesto radimo tako da jabuke najprije operemo, ogulimo i naribamo, a zatim u njih dodamo sok iscijeđenog limuna i naranče, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, rum i cimet. Jaja sa soli umutimo i dodamo u jabuke.

    U loncu otopimo 1/4 maslaca sa 3 velike žlice miješane marmelade i tu smjesu dodamo jabukama. Sve dobro izmiješati i preliti po ananasu.

    3.

    Peći na 170 C stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici 45 minuta, a zatim povećati temperaturu na 200 C stupnjeva i peći idućih 45 minuta. Nakon što se speče, kolač okrenemo na veliki tanjur i uklonimo papir, te ga stavimo u hladnjak na cca 2 sata, nakon čega je spremno za posluživanje.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar