loading...

Kremasti kolač za one koji vole okus karamele - ostavljaju bez daha!

 Sastojci

    Krema 1 1 litra mlijeka
    5 žumanjaka
    10 žlica brašna
    15 dkg šečera
    3 vanilin šečera, 25 dkg margarina
    Krema 2 5 bjelanjaka
    30 dkg šečera
    I još oko 40 dkg pettit keksa


 Priprema

    1.

    Mlijeko i šečer stavite kuhati,kad zakuha u to ukuhati žumanjke i brašno razmućenih u malo mlijeka.
    2.

    U hladno dodajte margarin.
    3.

    Složite keks na dno tepsije rasporedite prvu kremu na nju opet poslažite keks i gore kremu od bjelanjaka.
    4.

    Bjelanjke istući s pola šečera, a drugu pollovicu šečera stavite topiti u šerpu s debelim dnom.


    Šečer mora potamniti, zatim tako vruće dodavati u izrađene bjelanjke istovremeno radeći mikserom....

    Smjesa mora biti dosta čvrsta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar