Sastojci
za biskvit
200 g tamne čokolade
100 g putera
4 kom jaja
100 g šećera
100 g Glatkog brašna Podravka
3 kašičice Praška za pecivo Dolcela
za kremu
4 dl mlijeka
50 g šećera
3 kom žumanceta
4 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
2 kašike kakaa u prahu Dolcela
150 g putera + 2 kašike šećeraa u prahu
1 dl slatke pavlake za šlag
10-ak kom puslica
200 g suvo voće: šljive, kajsije, datule
1 kašika ruma
i još
100 g čokolade
1 dl slatke pavlake
20 g putera
i još po želji sastojci za korpu
150 - 200 g keksa mljevenog
2 reda čokolade
1 kašika putera
po želji suvo voće
po potrebi mlijeko
2 kom šlag kreme ja sam jednu vanilija i jednu čokoladnu
Priprema
1.
Za biskvit istopiti na laganoj vatri puter i čokoladu i ostaviti da se malo ohladi.
Umutiti bjelanca, dodati šećer pa mutiti da se istopi, dodavati jedno po jedno žumance muteći neprekidno, smanjiti brzinu paa umiješati čokoladu i na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
Kalup 26 cm prekriti papirom za pečenje, premazati sa par kapi ulja pa izliti smjesu.
Peći na 180 C 30-ak minuta.
biskvit ohladiti i presjeći na 2 dijela da se dobiju 2 kore, kora je sočna pa treba paziti prilikom prenošenja da se ne polomi
2.
Za kremu suvo voće isjeći i preliti rumom pa ostaviti da odstoji, ovo je najbolje pripremiti veče prije.
U 2 dl mlijeka razmutiti žumanca, i gustin, ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati gustin i miješati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.
Puter umutiti sa šećerom u prahu, dodati prrethodno umućen gustin zatim pavlaku koju smo posebno umutili, i na kraju umiješati kakao.
Smjesu podijeliti na 2 dijela pa u jedan dio dodati i isjeckano voće i izlomljene puslice. Ovom kremom se premaže kora, poklopi se drugim dijelom i premaže odozgo i okolo
3.
Za korpu se izmiješaju svi sastojci, oblikuje se korpa i ukrasi po želji, ja sam šlag kremom
4.
Ostaviti u frižider da se dobro ohladi
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar