Laganu, voćna torta, ko voli čokoladno pa još suvo voće sigurno će uživati kao što smo mi !

 Sastojci

    za biskvit
    200 g tamne čokolade
    100 g putera
    4 kom jaja
    100 g šećera
    100 g Glatkog brašna Podravka
    3 kašičice Praška za pecivo Dolcela

    za kremu
    4 dl mlijeka
    50 g šećera
    3 kom žumanceta
    4 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
    2 kašike kakaa u prahu Dolcela
    150 g putera + 2 kašike šećeraa u prahu
    1 dl slatke pavlake za šlag
    10-ak kom puslica
    200 g suvo voće: šljive, kajsije, datule
    1 kašika ruma





    i još
    100 g čokolade
    1 dl slatke pavlake
    20 g putera

    i još po želji sastojci za korpu
    150 - 200 g keksa mljevenog
    2 reda čokolade
    1 kašika putera
    po želji suvo voće
    po potrebi mlijeko
    2 kom šlag kreme ja sam jednu vanilija i jednu čokoladnu

 Priprema

    1.

    Za biskvit istopiti na laganoj vatri puter i čokoladu i ostaviti da se malo ohladi.
    Umutiti bjelanca, dodati šećer pa mutiti da se istopi, dodavati jedno po jedno žumance muteći neprekidno, smanjiti brzinu paa umiješati čokoladu i na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo.
    Kalup 26 cm prekriti papirom za pečenje, premazati sa par kapi ulja pa izliti smjesu.
    Peći na 180 C 30-ak minuta.
    biskvit ohladiti i presjeći na 2 dijela da se dobiju 2 kore, kora je sočna pa treba paziti prilikom prenošenja da se ne polomi
    2.

    Za kremu suvo voće isjeći i preliti rumom pa ostaviti da odstoji, ovo je najbolje pripremiti veče prije.
    U 2 dl mlijeka razmutiti žumanca, i gustin, ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati gustin i miješati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.
    Puter umutiti sa šećerom u prahu, dodati prrethodno umućen gustin zatim pavlaku koju smo posebno umutili, i na kraju umiješati kakao.
    Smjesu podijeliti na 2 dijela pa u jedan dio  dodati i isjeckano voće i izlomljene puslice. Ovom kremom se premaže kora, poklopi se drugim dijelom i premaže odozgo i okolo




    3.

    Za korpu se izmiješaju svi sastojci, oblikuje se korpa i ukrasi po želji, ja sam šlag kremom
    4.

    Ostaviti u frižider da se dobro ohladi


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar