Sastojci 6 osoba
250 g lisnatog tijesta
200 g ribanog topivog sira
4 snite Pancete Podravka narezane na trake
5-6 manjih rajcica
4 strucka majcine dusice
sol i papar
1 jaje za premazivanje
Priprema
1.
Tijesto razvuci na pobrasnjenoj povrsini u pravokutnik velicine 25x35 cm . Pancetu preprzi i natrgaj na manje komade . Po sredini tijesta rasporedi sir ostavljajuci 5 cm slobodnim sa svih strana . Preko sira rasporedi preprzenu pancetu i preko pancete slozi rajcice narezane na tanke ploske .
2.
Sve pospi natrganom majcinom dusicom i ostrim nozem narezi dvije duze strane tijesta u kose otvore , krace strane ostavi bez rezanja . Sada slobodne stranice tijesta prebaci preko nadjeva i premazi ih izmijesanim jajem sa zlicom vode . Sve pospi sa malo soli i papra .
3.
Gotovi tart prebaci na lim oblozen papirom za pecenje i peci u ugrijanoj pecnici na 200 stupnjeva oko 30 min , dok se nadjev ne ispece i tijesto lijepo porumeni . Gotovi tart izvadi iz peci i malo prohladi , pa tek onda rezi na kocke i serviraj .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar