Sezona je ovog divnog povrca , pa evo jedan ukusni tart , savrsen kao predjelo ili uz salatu kao lagani rucak!

 Sastojci 6 osoba

    250 g lisnatog tijesta
    200 g ribanog topivog sira
    4 snite Pancete Podravka narezane na trake
    5-6 manjih rajcica



    4 strucka majcine dusice
    sol i papar
    1 jaje za premazivanje


Priprema

    1.

    Tijesto razvuci na pobrasnjenoj povrsini u pravokutnik velicine 25x35 cm . Pancetu preprzi i natrgaj na manje komade . Po sredini tijesta rasporedi sir ostavljajuci 5 cm slobodnim sa svih strana . Preko sira rasporedi preprzenu pancetu i preko pancete slozi rajcice narezane na tanke ploske .
    2.

    Sve pospi natrganom majcinom dusicom i ostrim nozem narezi dvije duze strane tijesta u kose otvore  , krace strane ostavi bez rezanja . Sada slobodne stranice tijesta prebaci preko nadjeva i premazi ih izmijesanim jajem sa zlicom vode . Sve pospi sa malo soli i papra .



    3.

    Gotovi tart prebaci na lim oblozen papirom za pecenje i peci u ugrijanoj pecnici na 200 stupnjeva oko 30 min , dok se nadjev ne ispece i tijesto lijepo porumeni . Gotovi tart izvadi iz peci i malo prohladi , pa tek onda rezi na kocke i serviraj .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar