Torta sa šumskim voćem - mmm!

 Sastojci

    5 jaja
    10 dag Šećera ( kristal)
    10 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    Pola praška za pecivo Dolcela
    3 žlice hladne vode
    1 dcl mlijeka

    Žele od šumskog voća
    20 dag šumskog voća
    5 dag Šećera ( kristal)
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 vrećica Mljevena želatina Dolcela
    1 dcl vode

    Krema
    75 dag svježeg sira
    2,5 dcl slatkog vrhnja
    20 dag Šećera ( kristal)
    2 vrećice Mljevena želatina Dolcela
    1 Vanilin šećer Dolcela





Priprema

    1.

   

    Bjelanjke istucite u snijeg. Žumanjke izmiksajte sa šećerom. Dodajte brašno s praškom za pecivo te vodu i sve ponovo izmiksajte. Za kraj dodajte snijeg od bjelanjaka te promiješajte pjenjačom.
    2.

   

    Smjesu izlijte u okrugli kalup (26 cm promjer) i pecite 10ak minuta (ovisno o pećnici), na 180°C. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa te prelijte s 1 dcl mlijeka.
    3.

   

    Šumsko voće stavite u posudu, dodajte vodu, šećer, vanilin šećer i malo prokuhajte. Štapnim mikserom usitnite voće da dobijete pire. Želatinu napravite po uputi na vrećici, dodajte u pire te prelijte u manji kalup (20 cm promjer)  kojeg obložite papirom za pečenje. Kada se ohladi stavite na kratko u zamrzivač da se što prije stisne.
    4.

   

    Svježi sir dobro iscijedite, te ga izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Želatinu napravite prema uputi na vrećici i dodajte ju u smjesu, pa sve još jednom dobro izmiksajte.
    5.

   

    Izradite slatko vrhnje te umiješajte u smjesu.
    6.

   

    Biskvit stavite u kalup u kojem vam se pekao (obruč kalupa možete obložiti papirom za pečenje radi lakšeg odvajanja).

    Na biskvit stavite tanki sloj kreme. Žele od šumskog voća izvadite iz kalupa te odlijepite s papira pa stavite na sredinu torte.
    7.

    Ostatak kreme stavite po želeu i ravnomjerno rasporedite. Površinu dobro zagladite i ukrasite malinama.




    Pustite u hladnjaku nekoliko sati, najbolje bi bilo da prenoći, zatim maknite obruč kalupa i poslužite.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar