loading...

Trostruke tortice - Raj za čokoljupce!

 Sastojci

    Sastojci za biskvit:
    4 jaja
    5 žlica šećera
    prstohvat soli
    5 žlica brašna
    6 g praška za pecivo
    100 g čokolade za kuhanje
    2 žlice vode
    3 žlice ulja

    Sastojci za kremu 1:
    150 g čokolade za kuhanje
    0,75 dl mlijeka
    3 listića želatine

    Sastojci za kremu 2:
    250 g borovnica
    50 g šećera
    1 žlica vode
    4 listića želatine



    Sastojci za kremu 3:
    150 g bijele čokolade
    0,75 dl mlijeka
    3 listića želatina

    I još...
    5 dl vrhnja za šlag


Priprema

    1.

   

    Biskvit

    Žumanjke i šećer mutiti mikserom te dodati navedene sastojke (osim bjelanjaka) zajedno s otopljenom čokoladom.

    Kuhačom lagano umiješati snijeg od bjelanjaka u koji smo dodali prstohvat soli prilikom mućenja. Smjesu izliti u pekač veličine

    40 cm x 25 cm obložen masnim papirom i peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C oko 12 minuta.

    Ohlađeni biskvit izrezati metalnim kalupom u kojima se slažu tortice.

    Unutar svakog kalupa (7- 8 komada promjera 7,5 cm) staviti prozirnu traku za kolače i na dno postaviti izrezani biskvit. Obruče s biskvitom složiti na tacnu na koju stavimo masni papir. Po želji, biskvite preliti žlicom mlijeka
    2.

    5 dl vrhnja za šlag umutiti ne prečvrsto.

    Čokoladna krema

    Želatinu preliti mlakom vodom.

    Čokoladu za kuhanje topiti na pari, uliti mlijeko te miješati kako bi se dobila krema. Dodati ocijeđenu želatinu, umiješati i skloniti s vatre.

    Malo ohladiti te kuhačom umiješati trećinu vrhnja.

    Još toplu kremu vrećicom za ukrašavanje utisnuti u kalupe, preko biskvita.

    Kalupe spremiti u zamrzivač dok se priprema druga krema.
  3.

    Krema od borovnica

    Želatinu preliti mlakom vodom.

    Borovnice preliti vodom i šećerom te kuhati nekoliko minuta. Usitniti štapnim mikserom te u vruću smjesu dodati ocijeđenu želatinu. Miješati dok se ne otopi.

    Malo ohladiti te umiješati trećinu vrhnja.

    Još toplu kremu preliti preko čokoladne kreme (čokoladnu kremu prstom provjeriti je li dovoljno čvrsta prije prelijevanja druge kreme).


    Kalupe spremiti u zamrzivač dok se priprema druga krema.
    4.

    Bijela čokoladna krema

    Želatinu preliti mlakom vodom.

    Čokoladu za kuhanje topiti na pari, uliti mlijeko te miješati kako bi se dobila krema. Dodati ocijeđenu želatinu, umiješati i skloniti s vatre.

    Malo ohladiti te kuhačom umiješati zadnju trećinu vrhnja.

    Još toplu kremu vrećicom za ukrašavanje preliti preko kreme od borovnica.

    5.

    Tortice hladiti u hladnjaku nekoliko sati, ukloniti obruč i traku te poslužiti uz borovnice.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar