Vrlo lagan desert čak i za ove vrućine, i što je važno brzo se sprema, a peče tek desetak minuta. - Rolat s malinama!

 Sastojci 6 osoba

    Biskvit: 4-5 jaja, 4-5 kašika šećera, 4-5 kašika brašna, 1 kašika ulja, malo izrendane limunove kore
    Fil: 250-350 ml sveže slatke pavlake, 2 kašike prah šećera, 200 grama malina
    Finale: prah šećer za dekoraciju
    Od veličine jaja će zavisiti da li ćemo upotrebiti 4 ili 5 komada. Na slikama je patišpanj od 4 jaja.
    Slatku pavlaku dobro ohladiti. Ukoliko želimo deblji rolat, stavićemo više pavlake.
    Oprezno oprati maline i ostaviti ih na cediljci da otkaplju dok budemo radili biskvit. Ukoliko koristimo zaledjene maline, odmrznuti ih do pola.





Priprema

    1.

    Na pleh od šporeta staviti pek papir.
    Dobro oprati limun.
    Uključiti rernu da se greje na 175°C.

    Odvojiti belanca i žumanca. U činiji dobro umutiti 4 belanca s 4 kašike šećera, koje ćemo dodavati jednu po jednu.

    Dodati sasvim malo narendane kore od limuna da ne bi svojom aromom preuzela kolač, a da ipak osveži biskvit. Mikser postaviti na najmanju brzinu i lagano mutiti. Dodati 4 žumanca jedno po jedno. Dodati 1 kašiku ulja. Dodati 4 kašike brašna jednu po jednu.

    Na sredinu pleha sipati testo i poravnati ga prema ivicama. Testo je tanko pa ne bi trebalo dugo da se peče, otprilike 10 minuta. Ipak, svako najbolje poznaje svoju rernu, stoga, nadgledati biskvit pa ga izvaditi na vreme.

    Pokvasiti i dobro iscediti čistu kuhinjsku krpu, raširiti je, pa preko nje prebaciti biskvit iz pleha, skinuti hartiju i urolati ga zajedno s krpom, pa ostaviti da se ohladi.

    Odmotati krpu i iseći krajeve biskvita.





    Umutiti slatku pavlaku s 2 kašike prah šećera. Voditi računa da ne bude premućena, jer ako se bude odvojilo mleko od putera, ništa od šlaga. Namazati šlag preko biskvita i složiti maline. Ne preterivati s malinama da ne bi previše ovlažile šlag. Urolati biskvit lagano ga pritiskajući rukom, pa rolat kratko, sat-dva, ohladiti u frižideru, zatim posuti prah šećerom i iseći.

    Stajanjem će pavlaka, očekivano, opadati, a sok iz malina će se širiti i bojiti pavlaku crvenom bojom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar