Zvuci neobicno ali jako fin desert.

 Sastojci 6 osoba

    1 casa = 250 ml.
    1 1/2 casa slatke pavlake sa 18% mm
    1/4 case seckanog bosiljka
    1/2 case sećera ( kristal)
    1 1/2 casa punomasnog mleka ili mleko od badema
    4 1/2 kasikica zelatine




 Priprema

    1.

    U serpu srednje velicine stavite slatku pavlaku. secer i bosiljak . Stavite da se kuhaju. Kad pocne da vri, maknite sa ringle i ostavite, ne pokriveno da stoji 30 minuta.
    2.

    Procedite pavlaku kroz cediljku i istisnite bosiljak da izidje mleko koje se na njega prilepilo a i sto vise njegovog ukusa. Ostavite na stranu.
    3.

    U solju naspite 1/2 case od kolicine mleka potrebno za recept i dodajte zelatinu. Promesajte dobro i ostavite da nabubri, oko 3 minuta.
    4.

    U manju serpu stavite ostatak mleka i u njega dodajte nabubrenu zelatinu. Dobro izmesajte i stavite serpu na ringlu da se zagreje kolko da se zelatina rastvori u mleku ali nemojte da ostavite da vri.Kad pocne da izlazi para od serpe, maknite serpu sa ringle. Dodajte pavlaku i dobro promesajte.
    5.

    Nauljite 6 ramekins ili manje solje i sipajte od smese. Stavite da se hlade u frizider najmanje 4 sata.

    Pre posluzivanja, zagrejte malo vode i stavite ramekins ili solje u vodi za 30 sekundi. Uzmite tanjir, s njime poklopite ramekin i okrenite ga da bi panna cotta pala na tanjir.




Posluživanje

Posluzite sa vocem...najbolje sa borovnicama jer se ukusi dobro uklapaju sa bosiljkom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

PODIJELITE SA PRIJATELJIMA:

Nema komentara:

Objavi komentar