loading...

Karamel bundeva keks kolač - nešto novo, veoma ukusno!

 Sastojci 6 osoba

    30 dkg šećera
    1,5 dcl vode od bundeve(za karamel zaliti)
    40dkg pirea od bundeve
    sok i korica naranče
    3 žlice gustina ,1 dcl vode od bundeve
    2,5 dcl vrhnja za šlag
    1 šlagfix
    40 dkg petit keksa
    malo ribane čokolade


 Priprema

    1.

    Operite,ogulite bundevi koru,maknite koštice i vlaknastu srž,narežite na kockice,prelijte vodom i skuhajte.Oko 10minuta,brzo se to skuha.Stavite i malo cimeta u kori da se kuha s bundevom.
    2.

    Ocijedite bundevu,sačuvajte vodu od kuhanja,a kockice usitnite.Nemojte pasirati.Da bi dobili što suši pire od bundeve,treba kroz gazu ocijediti bundevastu masu.Zato je dobro dan prije skuhati bundevu,obaviti sve radnje,podijeliti na porcije.Koliko treba iskoristiti,ostatak zamrznuti za iduću upotrebu.
    3.

    U lonac debljeg dna stavite šećer .Na laganoj vatri otopite do zlatne boje,zalijte ga vodom od kuhane bundeve,mješajte.Pazite ,to je vrelo,hoće prskati.Dodajte pire od bundeve,miješajte.U malo vode od bundeve razmutite gustin i ukuhajte u kremu.Kad se malo ohladi,dodajte sok i koricu naranče.Ako kolač ne jedu mala djeca,možete i malo đumbira dodati.Bundeva i đumbir se vole.:)Ako kremu namjeravate služiti u čašama,tada izostavite korak s gustinom.
    4.

    Istucite vrhnje za šlag,dodajte šlag fix,spojite šlag i bundeva kremu.
    5.

    U tepsiju poredajte petit kekse ,premažite kremom,pa opet kekse,krema,keks.Malo kreme ostavite za premazati kolač.Neka odstoji u hladnjaku preko noći.Kolač režite,pospite čokoladom.Može se to i puno urednije izvesti,ali sam malko jurila .Neću reći da je krema tvrda ko kamen,nije ali je divno lagana i ukusna.Imate vilice i tanjuriće pa ,nije problem.
    6.

    Možete koristiti i spekulas kekse,oni odlično pašu uz kreme od bundeva.


Posluživanje

Poslužite kako vam drago,pijte uz to kaj volite i uživajte....

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar