Sastojci
7kom jaja
7v.k. sećera ( kristal)
4 v.k. skrobnog brasna
3 v.k. brasna tipa 550
1 prasak Prašak za pecivo Docela
1 naribana korica limuna
1 kom Vanilin šećer Dolcela
Za fil od pudinga
1 litra mlijeka
3 vrecice vanili puding uprahu
6v.k. sećera ( kristal)
6 v.k. marmelade od jagoda
250gr margarina /maslaca
500ml tekuceg slaga
1 kg svjezih jagoda
2 kom. zelatina za kolace, /1 kesica 33gr/
Priprema
1.
Jaja odvojiti od bjelanaca izlupati u cvrst snijeg dodati secer ,jedan po jedan zumanjak i raditi sa mikserom dok se ne zabjeli i stvori cvrsta masa .Prosijano brasno,skrobno brasno .naribanu koricu limuna ,vanili secer dodati i sve zajedno kuhacom sjediniti.
2.
Tepsiju velicine 20x35 namazati sa maslacem i posuti brasnom te smjesu istresti i staviti peci na 180C.
3.
Mlijeko prokuhati , puding sjediniti sa secerom i par kasika mlijeka te ukuhati u mlijeko ,skuhani puding pusti da se ohladi (pokrij sa prozirnom folijom da se neuhvati kozica)U ohladeni puding dodati maslac i sve zajedno izraditi .
4.
Ohladeni biskvit prerezati i namazati sa marmeladom od jagoda i na marmeladu namazati pola fila od vanilije .Kolac poklopi sa drugim dijelom biskvita i namazi sa ostatkom vanili fila.Stavi kolac u frizider da se hladi .Ociscene i oprane jagode rezi na pola i napravi crvenu zelatinu kako pise na uputstvu.
5.
Prohladeni kolac izvadi iz frizidera slozi jagode i prelij ih zelatinom .Snite sa jagodama pusti barem 4 sata da se ohlade Snite mozete ukrasiti sa tucenim slagom po zelji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar