loading...

Kolac fini ,jednostavan i lagan za napraviti a jako omiljen kod mojih malisana!

 Sastojci

    7kom jaja
    7v.k. sećera ( kristal)
    4 v.k. skrobnog brasna
    3 v.k. brasna tipa 550
    1 prasak Prašak za pecivo Docela
    1 naribana korica limuna
    1 kom Vanilin šećer Dolcela
    Za fil od pudinga


    1 litra mlijeka
    3 vrecice vanili puding uprahu
    6v.k. sećera ( kristal)
    6 v.k. marmelade od jagoda
    250gr margarina /maslaca
    500ml tekuceg slaga
    1 kg svjezih jagoda
    2 kom. zelatina za kolace, /1 kesica 33gr/

 Priprema

    1.

    Jaja odvojiti od bjelanaca izlupati u cvrst snijeg dodati secer ,jedan po jedan zumanjak i raditi sa mikserom dok se ne zabjeli i stvori cvrsta masa .Prosijano brasno,skrobno brasno .naribanu koricu limuna ,vanili secer dodati i sve zajedno kuhacom sjediniti.
    2.

    Tepsiju velicine 20x35 namazati sa maslacem i posuti brasnom te smjesu istresti i staviti peci na 180C.
    3.

    Mlijeko prokuhati , puding sjediniti sa secerom i par kasika mlijeka te ukuhati u mlijeko ,skuhani puding pusti da se ohladi (pokrij sa prozirnom folijom da se neuhvati kozica)U ohladeni puding dodati maslac i sve zajedno izraditi .
    4.

    Ohladeni biskvit prerezati i namazati sa marmeladom od jagoda i na marmeladu namazati pola fila od vanilije .Kolac poklopi sa drugim dijelom biskvita i namazi sa ostatkom vanili fila.Stavi kolac u frizider da se hladi .Ociscene i oprane jagode rezi na pola i napravi crvenu zelatinu kako pise na uputstvu.


    5.

    Prohladeni kolac izvadi iz frizidera slozi jagode i prelij ih zelatinom .Snite sa jagodama pusti barem 4 sata da se ohlade Snite mozete ukrasiti sa tucenim slagom po zelji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar