Sastojci 4 osobe
200ml vode
100ml ulja
6velikih kasika brasna
3 cijela jaja
300ml mlijeka
200gr secera
3 zumanca
2 kom Vanilin šećera Dolcela
500ml Slatkog vrhnja Dolcela
100gr secer u prahu za posipanje
Priprema
1.
vodu,ulje usuti u serpu da provre,dodati 6 punih kasika brasna i mjesati da se dobije gusta lopta ,ostaviti da se ohladi,u ohladjenu smjesu dodavati 1po 1 cijelo jaje.smjesu puniti u odgovarajuci spric i na pek papir formirati krofne.pei ih oko 30min na 200c ,za kremu u zdjelicu umutiti jaja secer vanil secer,brasno i od 300ml mlijeka oduzet par kasika mlijeka da se dobije smjesa kao za puding,
kad preostaloo mlijeko prokuha dodati tu smjesu i mjesati dok se zgusne poput pudinga,ostaviti da se skroz ohladi,umutiti slag i jedan dio pebaciti u zuti fil i miksati a drugi dio ostaviti za dekoracije,ohladjene krofne prerezati i puniti zutim pa bijelim filom i na kraju staviti kapice i posuti secerom u prahu u koji smo predhodno stavili 1 vanil secer radi arome.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar