loading...

Ja sam ove mini tarts radila sa marelicama , ali se mogu raditi i sa breskvama , nektarinama ili pak sljivama . Izuzetno socno tijesto obogaceno komadicima sezonskog voca pravi je uzitak uz popodnevnu kavicu!

 Sastojci

    Tijesto
    300 g glatkog brasna
    1,1/2 zlicice Praska za pecivo Docela
    1/2 zlicice soli
    110 g maslaca sobne temperature
    100 g sećera ( kristal)
    40 g Meda cvjetnog Podravka
    3 jaja
    125 ml tekućeg jogurta
    1 Vanilin šećer Dolcela
    3 marelice nasjeckane


    I jos
    3 marelice narezane na reznjeve
    2 zlice sećera ( kristal)

 Priprema

    1.

    Najprije operi i narezi marelice . Tri marelice narezi na komadice , a tri na reznjeve , cuvaj odvojeno do upotrebe . Brasno , prasak za pecivo i sol prosij skupa . U posebnoj zdjeli pjenasto izmuti maslac , secer i med , pa dodaj , jaja jedno po jedno , jogurt i vaniliju . Na kraju dodaj mjesavinu sa brasnom , pa sve izmijesaj u jednolicno tijesto , na kraju umijesaj isjeckane marelice i to iskljucivo spatulom .
    2.

    Kalupice za tarts premazi sa malo maslaca i svaki puni skoro do vrha pripremljenim tijestom . Tijesto poravnaj i poslozi reznjeve marelica tako da je rezani dio utisnut u tijesto . Pospi tartice lagano sa secerom .
    3.

    Ugrij pecnicu na 190 stupnjeva i peci tartice 10-12 min dok lijepo ne porumene po rubovima , ovisno o jacini vase pecnice .


    4.

    Pecene tartice prebaci na resetku za hladjenje i pusti neka se ohlade u kalupicima . Tople vadi iz kalupica i prebaci na servirni tanjur , sve lagano pospi sa secerom u prahu . Serviraj tople ili hladne sa salicom dobre kave .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar