Sastojci
1,5 kg glatkog brašna
9 dl mlake vode
1 kocka svježeg kvasca
1,5 žlica soli
1 žličica šećera
+ ulje za prženje
Priprema
1.
Brašno pomiješajte sa soli. U mlakoj vodi rastopite šećer i kvasac, kada se rastopi dodati brašnu i umijesiti glatko tijesto. Ostaviti tijesto u zdjeli, prekriti ga krpom i pustiti da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči.
Tijesto premijesiti, razvaljati na debljinu "olovke" rezati, po sredini zarezati, prekriti dok se zagrije ulje. Pržiti u zagrijanom ulju. Ocijediti na kuhinjskom ubrusu višak masnoće. Tijesto je predivno, ne budu lepinjice uopće masne.
2.
Čak sam punila i sa gaudom i šunkom i pržila u ulju.
3.
Probala sam puniti svježim sirom, a nekada i mozzarelom i šunkom i peći u pećnici, isto jako fino.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar