loading...

Recept sam dobila od jedne pekarice i hvala joj... Predivan je, dijelim ga sa vama i toplo preporučam od srca - Lepinjice!

 Sastojci

    1,5 kg glatkog brašna
    9 dl mlake vode
    1 kocka svježeg kvasca
    1,5 žlica soli
    1 žličica šećera
    + ulje za prženje


 Priprema

    1.

    Brašno pomiješajte sa soli. U mlakoj vodi rastopite šećer i kvasac, kada se rastopi dodati brašnu i umijesiti glatko tijesto. Ostaviti tijesto u zdjeli, prekriti ga krpom i pustiti da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči.

    Tijesto premijesiti, razvaljati na debljinu "olovke" rezati, po sredini zarezati, prekriti dok se zagrije ulje. Pržiti u zagrijanom ulju. Ocijediti na kuhinjskom ubrusu višak masnoće. Tijesto je predivno, ne budu lepinjice uopće masne.
    2.

    Čak sam punila i sa gaudom i šunkom i pržila u ulju.

    3.

    Probala sam puniti svježim sirom, a nekada i mozzarelom i šunkom i peći u pećnici, isto jako fino.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar