loading...

Višnjolino-čokoladni kolač s višnjama

 Sastojci

    Biskvit
    3 jaja
    150g šećera
    1 vanilija šećer
    170g margarina
    150g čokolade
    prstohvat soli
    1 žlica kakaa
    1 prašak za pecivo
    160g brašna

    Ganache krema
    200mL vrhnja za šlag
    200g čokolade za kuhanje


 Priprema

    1.

    Prvo 150 g čokolade otopiti na pari.

    Dok se čokolada otapa, izmiksati 3 jaja, 150g šećera i 1 vanilin šećer. Kad se stvorila kremasta smjesa, dodati 170g margarina (može i maslac) te sve skupa izmiksati.

   
    2.

    160 g brašna pomiješati s praškom za pecivo, prstohvatom soli te jednom žlicom kakaa te usuti u prethodno napravljenu smjesu s jajima.

    Sve izmiksati.
    3.

    Dodati otopljenu cokoladu te sve promiješati.

    Gotovu smjesu uliti u kalup. (Ja sam koristila kalup veličine 30x22).

    Na tu kremu dodati višnje ovisno o tome koliko sočan kolač želite te ih žlicom lagano utisnite u kremu.

    Ja sam ih stavila ravnomjerno po cijelom kalupu da budu mali razmaci i ispalo je taman.

    Peći 20 min u ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
    4.

    Kolač ostavite 15-ak min da se ohladi.

    Dok se kolač hladi, treba ugrijati 200mL vrhnja za šlag do vrenja. Vruče vrhnje preliti preko raskomadane čokolade (200g) te miješati dok se sva čokolada ne istopi (nije potrebno miksati). Kad je krema napravljena, ostaviti 5 minuta da se malko zgusne.
    5.

    Kremu preliti preko kolaca i ravnomjerno razmazati.


Posluživanje

Kolač možete poslužiti topao uz sladoled ili jednostavno ohlađenog :). Po želji možete izribati čokoladu na vrh.

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar