Sastojci
za kokos koru
3 kom bjelanceta
100 g Šećera ( kristal)
130 g kokosa
2 kašike Glatkog brašna Podravka
1 kašičica Praška za pecivo Dolcela
kora sa orasima
3 kom bjelanceta
100 g Šećera ( kristal)
130 g orasa (pola mljeveni, pola sjeckani)
2 kašike Glatkog brašna Podravka
1 kašičica Praška za pecivo Dolcela
za fil
4 dl mlijeka
150 g Šećera ( kristal)
4 kašike Oštrog brašna Podravka
6 kom žumanaca
1/2 putera
1 kašičica ekstrakta vanilije (ili vanilin šećer)
za premazati kokos koru
100 g čokolade
2 kašike ulja
2 kašike mlijeka
1 kašike nutelle
Priprema
1.
Za kokos koru dobro umutiti 3 bjelanceta, dodati šećer pa mutiti da se šećer istopi. Pomiješati kokos, brašno i prašak za pecivo.
2.
sipati u smjesu od bjelanaca pa izmiješati kašikom, polako da se sve sjedini.
Sipati u pleh 25 x 30 cm obložen papirom za pečenje i peći na 180 C 15-20 min.
3.
Na isti način pripremiti i koru sa orasima
4.
U 2 dl mlijeka sipati brašno i žumanca pa izmiješati da nema grudvica. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati smjesu sa brašnom i kuvati uz neprekidno miješanje da se zgusne. Ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje. Kad se ohladi sjediniti sa umućenim puterom.
5.
U posudu sipati mlijeko, ulje, nutelu i izlomljenu čokoladu, zagrijavati dok se čokolada ne istopi i miješati da se dobije ujednačena smjesa. Sipati preko ohlađene kore sa kokosom i ostaviti na hladnom da se čokolada stegne.
6.
Preko čokolade premazati 1/2 fila, staviti koru sa orasima i premazati ostatkom fila. Preko posuti mljevenim orasima.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar