Mirisna čokoladna bomba sa božićnim ugođajem se divno slaže....arome blagdana i zima joj baš lijepo stoje!!

 Sastojci 20 osoba

    8 jaja
    25 dag šećera
    25 dag brašna
    1 vrećica praška za pecivo
    3 rebra čokolade za kuhanje
    1 dl ulja
    1 dl mlijeka

    Krema:
    2x25 dag mascarponea
    1/2 l slatkog vrhnja
    40 dag čokolade za kuhanje




    Zaljev za kore:
    2 dl mlijeka
    1/2 dl ruma
    1 zvjezdasti anis
    1/4 žličice cimeta
    5 kom klinčića
    1/4 žličice kardamoma

 Priprema

    1.

    Umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Brašno prosijte s praškom za pecivo. Pećnicu uključite na 180°C.
    2.

    Miksajte žutanjke sa šećerom. Dodajte im otopljenu čokoladu, ulje i mlijeko, pa u smjesu lagano umiješajte brašno s praškom za pecivo i blelanjke.
    3.

    Istresite u obruč za torte 28 ili 30 cm promjera. Pecite 40 minuta kod 180° C.
    4.

    Kad se torta ispekla, izvadite je iz kalupa i prerežite vodoravno na 3 kore. Ohladite ih.
    5.

    Za kremu miksajte mascarpone sa malo šećera u prahu, ili žlicom nutele, dodajte mu vrhnje u kojem ste otopili čokoladu i ohladili sve skupa.
    6.

    Za zaljev u mlijeku prokuhajte začine, pustite da se ohladi, procijedite i dodajte mu rum. Time polijevajte kore.




    7.

    Slažite u kalupu za torte, zalijte glazurom ili ganacheom od čokolade.

Posluživanje
Tortu pravite s kvalitetnom čokoladom i pravim slatkim vrhnjem.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar