Sastojci
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike ulja
3 kašike brašna
2 kašike kakaa
pola praška za pecivo
preliv: 6 kašika šećera
3dl mlijeka
krema 1 i 2
7i po dl mlijekav
2 pudinga s okusom vanilije
4 kašike šećera
200g maslaca
100g šećera u prahu
150g čokolade po izboru ( za kuhanjje ili mliječne
150g bijele čokolde
fil 3: 2i pol dl slatkog vrhnja
1 mala čaša kiselog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 g mljevene plazme
1 dl mlijeka
+ banane i 2 šlag kreme sa ukusom vanilije
Priprema
1.
Po receptu piše da se peče u okruglom kalupu i prereźe da se dobiju dvi kore a ja sam poduplala sastojke za koru i ispekla u velikom plehu od rerne i samo presjekla i dobila 2 biskvita, za biskvit prvo umutiti bjelanjca u snijeg, pa dodati šećer uz mućenje. zatim dodajte jedno po jedno źumanjce te ulje u mlazu. pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo i prosijte u smjesu. To umutite ručno varjačom ili źicom. Rernu ugrijati na 200, a kad stavite biskvit da se peče smanjite na 170 i pecite oko 20 -30 minuta, ovisno o vašoj rerni, provjerite čačkalicom.
za preljev ušpinujte šećer i dodajte mlijeko te miješajte dok se karamel ne otopi, pa time prelijte prohlađene kore.
Fil 1 i 2
puding razmutiti s malo mlijka i 4 kašike šećera i skuhati u preostalom mlijeku. Podijeliti na dva dijela, u svaki dodati izlomljenu čokoladu. u jedan bijelu, a u drugi crnu. Miješati da se čokolada rastopi i pokriti folijom dok se hladi da se ne uhvati kožica. Maslac sobne temperature umutiti sa šećerom u prahu i po pola dodati u ohlađene filove a zatim i po kašiku umućenog slatkog vrhnja iz fila 3
2.
Krema 3
umugiti šlag ne prečvrsto, takođe umjesto slatkog vrhnja moźete koristiti i šlag iz vrećice. U umućeni šlag dodati šećer i kiselo vrhnje, sjediniti pa dodati keks i mlijeko
redoslijed slaganja
kora
źuti fil
keks fil
kora
crni fil
čitave polovice banana
keks fil
na kraju šlag ukusa vanilije ili čokolade
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar