Za ljubitelje maka, jedan fini kremasti kolač!

 Sastojci

    BISKVIT
    9 bjelanjaka
    20 dkg. šećera u prahu
    10 dkg. oštrog brašna
    20 dkg. mljevenog maka
    1 vanil šečer
    1 prašak za peciva
    1 limuna naribana korica

    FILA
    9 žumanjaka
    15 dkg. šećera
    2 vanil šećera
    5 žlica glatkoga brašna
    5 dcl. mlijeka
    15 dkg. margarina za kreme

    GLAZURA
    2 žlice vode
    1 žlica šećera
    10 dkg. čokolade za kuhanje
    5 dkg. margarina




 Priprema

    1.

    Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg.

    Dodajte postepeno šećer u prahu i vanilin šećer.
    Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u bjelanjke. Nastavite dodavati mak i limunovu koricu, sjedinite sve.
    2.

    Podijelite smjesu na 3 dijela, tako da na kraju dobijete tri biskvita. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 10-15 minuta. u namazan i brašnom posut pleh veličine 24*38 cm.

    Na istoj temperaturi ispecite još ostala dva biskvita od pripremljene smjese
    3.

     Za filu: Žumanjke izradite sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte malo mlijeka i brašno, te sjedinite.

     Ostatak mlijeka stavite kuhati,... u kipuće zakuhajte pripremljene žumanjke, miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
     Kuhanu kremu prekrite najlonom i ostavite da se ohladi.
    U hladnu kremu dodajte margarin sobne temperature izrezan na listiće i sjedinite.




    4.

    Glazura: Na laganu vatri u vodi rastopite šećer
    dodajte natrganu čokoladu i miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.
     Maknite sa vatre, dodajte margarin i dobro sjedinite.
     Prelijte preko kolača


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar