Sastojci
BISKVIT
9 bjelanjaka
20 dkg. šećera u prahu
10 dkg. oštrog brašna
20 dkg. mljevenog maka
1 vanil šečer
1 prašak za peciva
1 limuna naribana korica
FILA
9 žumanjaka
15 dkg. šećera
2 vanil šećera
5 žlica glatkoga brašna
5 dcl. mlijeka
15 dkg. margarina za kreme
GLAZURA
2 žlice vode
1 žlica šećera
10 dkg. čokolade za kuhanje
5 dkg. margarina
Priprema
1.
Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg.
Dodajte postepeno šećer u prahu i vanilin šećer.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte u bjelanjke. Nastavite dodavati mak i limunovu koricu, sjedinite sve.
2.
Podijelite smjesu na 3 dijela, tako da na kraju dobijete tri biskvita. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 10-15 minuta. u namazan i brašnom posut pleh veličine 24*38 cm.
Na istoj temperaturi ispecite još ostala dva biskvita od pripremljene smjese
3.
Za filu: Žumanjke izradite sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte malo mlijeka i brašno, te sjedinite.
Ostatak mlijeka stavite kuhati,... u kipuće zakuhajte pripremljene žumanjke, miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
Kuhanu kremu prekrite najlonom i ostavite da se ohladi.
U hladnu kremu dodajte margarin sobne temperature izrezan na listiće i sjedinite.
4.
Glazura: Na laganu vatri u vodi rastopite šećer
dodajte natrganu čokoladu i miješanje dok ne dobijete glatku smjesu.
Maknite sa vatre, dodajte margarin i dobro sjedinite.
Prelijte preko kolača
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar