Sastojci
1 zlica maslinova ulja
1 zlica putra
1 kapula (sitno nasjeckana)
2-3 cena bijelog luka (cesnjak, protisnut)
malo bijelog vina
1kg mljevenog mesa (juneceg i svinjskog)
soli, papra, vegete, crvene paprike, konserve, pretusimula
+
10-12 kom krumpira (ovisno o velicini)
malo ulja, soli, papra i vegete
Preliv
4-5 jaja (ovisno o velicini)
300 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
1 zlica parmesana
Po zelji dodati
ricotta sir, gljive, balancane, tikvice itd.
Priprema
1.
Krumpire ogulite i narezite na snite (ne suvise tanke). Stavite u zdjelu, posolite i popaprite te prelijte s malo ulja - sve dobro izmijesajte.
U tavi na malo ulja i putra podinstajte kapulu tek toliko da malo omeksa, dodajte protisnuti cesnjak i jos malo przite. Dodajte bijelog vina - na jakoj vatri alkohol ce brzo ispariti a kapula fino omeksati, ako je potrebno dodajte jos malo vina ili vode ili pak temeljca. Kad je skoro sva tecnost isparila dodajte mljeveno meso i przite/dinstajte na jacoj temperaturi (nije potreno puno prziti jer meso ce se jos dopeci u pecnici).
Dodajte zacine po zelji; soli, papra, vegete, crvene paprike, nasjeckanog persina te dobro izmijesajte. Ostavite stajati par minuta kako bi se meso i zacini fino prozeli.
2.
Pecnicu zagrijte na 190-200 stupnjeva C.
Na dno posude u kojoj cete peci musaku stavite malo ulja ili putra, stavite red krumpira (fino popunite dno).
Preko krumpira rasporedite meso, potom opet krumpir, i meso pa zadnji red krumpir (3 reda krumpira i 2 reda mesa). Zalijte pripremljenim prelivom od jaja, mlijeka, vrhnja i malo parmezana. Poklopite ili prekrijte alu folijom.
Stavite peci u prethodno zagrijanu pecnicu. Nakon otprilike sat i 15 minuta odstranite poklopac/foliju i zapecite (jos 15-tak minuta).
3.
Servirajte uz puno zelene ili neke druge salate.
Dobar vam tek :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar