Jednostavna Musaka - najjednostavnija i najbrža!

 Sastojci

    1 zlica maslinova ulja
    1 zlica putra
    1 kapula (sitno nasjeckana)
    2-3 cena bijelog luka (cesnjak, protisnut)
    malo bijelog vina
    1kg mljevenog mesa (juneceg i svinjskog)
    soli, papra, vegete, crvene paprike, konserve, pretusimula
    +
    10-12 kom krumpira (ovisno o velicini)
    malo ulja, soli, papra i vegete




    Preliv
    4-5 jaja (ovisno o velicini)
    300 ml mlijeka
    200 ml slatkog vrhnja
    1 zlica parmesana

    Po zelji dodati
    ricotta sir, gljive, balancane, tikvice itd.

 Priprema

    1.

    Krumpire ogulite i narezite na snite (ne suvise tanke). Stavite u zdjelu, posolite i popaprite te prelijte s malo ulja - sve dobro izmijesajte. 

    U tavi na malo ulja i putra podinstajte kapulu tek toliko da malo omeksa, dodajte protisnuti cesnjak i jos malo przite. Dodajte bijelog vina - na jakoj vatri alkohol ce brzo ispariti a kapula fino omeksati, ako je potrebno dodajte jos malo vina ili vode ili pak temeljca. Kad je skoro sva tecnost isparila dodajte mljeveno meso i przite/dinstajte na jacoj temperaturi (nije potreno puno prziti jer meso ce se jos dopeci u pecnici).   

    Dodajte zacine po zelji; soli, papra, vegete, crvene paprike, nasjeckanog persina te dobro izmijesajte. Ostavite stajati par minuta kako bi se meso i zacini fino prozeli.
    2.

    Pecnicu zagrijte na 190-200 stupnjeva C.   

    Na dno posude u kojoj cete peci musaku stavite malo ulja ili putra, stavite red krumpira (fino popunite dno). 

    Preko krumpira rasporedite meso, potom opet krumpir, i meso pa zadnji red krumpir (3 reda krumpira i 2 reda mesa). Zalijte pripremljenim prelivom od jaja, mlijeka, vrhnja i malo parmezana. Poklopite ili prekrijte alu folijom.   

    Stavite peci u prethodno zagrijanu pecnicu. Nakon otprilike sat i 15 minuta odstranite poklopac/foliju i zapecite (jos 15-tak minuta).




    3.

    Servirajte uz puno zelene ili neke druge salate.

    Dobar vam tek :)

   
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar