Baklava suvi deo
500 gr gotovih kora za baklavu
400 gr mlevenih oraha
100 gr mlevenih badema
50 gr burbon vanilin šećera
70 gr šećera
10 gr cimeta
Premaz
150 gr putera
1 dcl ulja
Zaliv
750 gr šećera
9 dcl vode
50 gr vanilin šećera
1 limun isečen na kriške
Priprema
Slaganje baklave
1.
Izmešati orahe, bademe, vanilin šećer, cimet i šećer. Slagati 3 kore pa posip, pa 2 kore pa posip, sve dok se kore ne potroše. Odozgo završiti sa 3 kore. Poslednje 2 kore blago poprskati vodom, da se ne bi uvijale tokom pečenja. Narezati baklavu. Istopiti puter i ulje i vruće naliti po rezovima. Zagrejati rernu na 200 C i ubaciti baklavu. Smanjiti rernu na 150 C i sušiti 2h.
Zaliv
1.
Dok se baklava suši, skuvati zaliv. Staviti sve sastojke osim limuna. Kad prokuva, kuvati 20 minuta da lagano vri. Poslednji minut dodati limun isečen na kriške. Ohladiti zaliv i hladnim zalivom preliti vruću baklavu.
Posluživanje
Na slici je dupla mera.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar