Torta Pavlova - perfektna je!

 Sastojci

    Sastojci za koru
    4 bjelanjka
    250 g šećera u prahu
    1 čajna žlica alkoholnog octa
    1 čajna žlica gustina
    1 čajna žlica ekstrakta vanilije




    Sastojci za ukrašavanje
    450 g šumskog voća - svježeg ili smrznutog
    200 g malina
    2 srednje banane
    3 jušne žlice šećera u prahu
    350 ml slatkog vrhnja

 Priprema

    1.

    Zagrijte pećnicu na 150°C. Na papiru za pečenje označite olovkom rub tanjura. U nacrtani krug ćete kasnije izliti smjesu za koru. Bjelanjke mikserom istucite u čvrst snijeg, zatim utucite šećer, jednu po jednu žlicu, dok se ne zasjaji. Utucite ocat, gustin i vaniliju.
    2.

    Dobivenu smjesu razmažite unutar nacrtanog kruga na papiru koji ste položili na ravan pleh. Rubovi smjese neka budu viši od sredine. Pecite sat vremena, zatim isključite pećnicu i ostavite da se u njoj potpuno ohladi (ne otvarajte vrata pećnice).




    3.

    Kad se kora ohladi, u blenderu izmiksajte šumsko voće pomiješano s dvije jušne žlice šećera u prahu. Dodajte malo vode dok ne postane dovoljno tekuće da se može procijediti kroz cjedilo. Vrhnje istucite s ostatkom šećera i premažite koru. Na tučeno vrhnje položite narezane kolutiće banane, maline i prelijte procijeđenim voćnim umakom.

Posluživanje

Poslužiti ohlađeno. U slast!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar