Sastojci za koru
4 bjelanjka
250 g šećera u prahu
1 čajna žlica alkoholnog octa
1 čajna žlica gustina
1 čajna žlica ekstrakta vanilije
Sastojci za ukrašavanje
450 g šumskog voća - svježeg ili smrznutog
200 g malina
2 srednje banane
3 jušne žlice šećera u prahu
350 ml slatkog vrhnja
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 150°C. Na papiru za pečenje označite olovkom rub tanjura. U nacrtani krug ćete kasnije izliti smjesu za koru. Bjelanjke mikserom istucite u čvrst snijeg, zatim utucite šećer, jednu po jednu žlicu, dok se ne zasjaji. Utucite ocat, gustin i vaniliju.
2.
Dobivenu smjesu razmažite unutar nacrtanog kruga na papiru koji ste položili na ravan pleh. Rubovi smjese neka budu viši od sredine. Pecite sat vremena, zatim isključite pećnicu i ostavite da se u njoj potpuno ohladi (ne otvarajte vrata pećnice).
3.
Kad se kora ohladi, u blenderu izmiksajte šumsko voće pomiješano s dvije jušne žlice šećera u prahu. Dodajte malo vode dok ne postane dovoljno tekuće da se može procijediti kroz cjedilo. Vrhnje istucite s ostatkom šećera i premažite koru. Na tučeno vrhnje položite narezane kolutiće banane, maline i prelijte procijeđenim voćnim umakom.
Posluživanje
Poslužiti ohlađeno. U slast!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar