Sastojci
Za 4 kore
28 belanaca
40 supenih kašika šećera
150 gr pečenog krupno mlevenog badema
150 gr pečenih krupno mlevenih lešnika
150 gr seckanih suvih urmi
150 gr suvog grožđa
220 gr seckanih suvih smokava
1,5 list samlevene oblande
2 supene kašike brašna
Za fil
28 žumanaca
2 jajeta
250 gr šećera
300 gr crne čokolade 40% kakaoa
450 gr putera
Priprema
Kore
1.
Izmešati orašaste plodove, suvo voće, oblandu i brašno i podeliti na 4 jednaka dela.
2.
Izmutiti 7 belanaca sa 10 ravnih kašika šećera. Umešati polako 1/4 suve smese. Peći u na podmazanom pek papiru (da se kora posle lakše odvoji), 170 C, oko 17 minuta.
3.
Ponoviti postupak 4 puta da bi se dobile 4 kore.
Fil
1.
Kuvati na pari žumanca, jaje i šećer. Kad je polugotovo, dodati čokoladu.
2.
U ohlađen fil umutiti puter i filovati kore.
Dekoracija
1.
Tortu ukrasiti sa šlagom, čokoladom, lešnicima.
Napomena
1.
Iako je torta bogata i egzotična, nije previše slatka jer je količina šećera u filu smanjena.
Na slici je mera pravljena od 3 kore.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar