Čokoladna torta sa urmama - odlična je!

 Sastojci

    Za 4 kore
    28 belanaca
    40 supenih kašika šećera
    150 gr pečenog krupno mlevenog badema
    150 gr pečenih krupno mlevenih lešnika
    150 gr seckanih suvih urmi
    150 gr suvog grožđa
    220 gr seckanih suvih smokava
    1,5 list samlevene oblande
    2 supene kašike brašna

    Za fil
    28 žumanaca
    2 jajeta
    250 gr šećera
    300 gr crne čokolade 40% kakaoa
    450 gr putera





 Priprema

    Kore
    1.

    Izmešati orašaste plodove, suvo voće, oblandu i brašno i podeliti na 4 jednaka dela.
    2.

    Izmutiti 7 belanaca sa 10 ravnih kašika šećera. Umešati polako 1/4 suve smese. Peći u na podmazanom pek papiru (da se kora posle lakše odvoji), 170 C, oko 17 minuta.
    3.

    Ponoviti postupak 4 puta da bi se dobile 4 kore.
    Fil
    1.

    Kuvati na pari žumanca, jaje i šećer. Kad je polugotovo, dodati čokoladu.

    2.

    U ohlađen fil umutiti puter i filovati kore.
    Dekoracija
    1.

    Tortu ukrasiti sa šlagom, čokoladom, lešnicima.
   




    Napomena
    1.

    Iako je torta bogata i egzotična, nije previše slatka jer je količina šećera u filu smanjena. 

    Na slici je mera pravljena od 3 kore.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar