Šarena rolada - ukusna, jednostavna!

 Sastojci

    Sastojci za biskvit:
    8 bjelanjaka
    100 g šećera
    0,5 dl ulja
    30 g gustina
    100 g kokosovog brašna
    6 g praška za pecivo




    Sastojci za kremu:
    6 dl mlijeka
    8 žumanjaka
    50 g gustina
    50 g šećera
    1 vanilin šećer
    130 g maslaca

    I još za kreme:
    50 g čokolade za kuhanje
    100 g tostiranih mljevenih lješnjaka
    100 g Plazme Mljevene
    4 žlice mlijeka
    50 g bijele čokolade

 Priprema

    1.

    Biskvit

    Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. U snijeg kuhačom lagano umiješati navedene sastojke i smjesu uliti u veliku tepsiju (40 cm x 30 cm) obloženu masnim papirom. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 10 - 12 min. Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i uviti u roladu.
   
    2.

    Krema

    Žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin umutiti mikserom te lagano ulijevati prokuhano mlijeko uz stalno miješanje. Kremu kuhati na laganoj vatri dok ne dobije gustoću pudinga. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac.

    Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela.
    3. 

    U jedan dio kreme dodati otopljenu čokoladu i mljevene oguljene lješnjake. Kremom premazati biskvit i hladiti u zamrzivaču dok se priprema druga krema.




    4. 

    U drugi dio kreme dodati 100 g Plazme Mljevene i 4 žlice hladnog mlijeka. Kremu premazati preko crne kreme te uviti roladu. Roladu hladiti u hladnjaku dok se priprema treća krema.
    5.

    U treći dio kreme umiješati otopljenu bijelu čokoladu te premazati roladu, ukrasiti Plazmom Mljevenom i hladiti u hladnjaku oko 10 sati.
    6.

    Uživajte!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar