loading...

Kiflice od preostalog pire krumpira, jednako mekane i drugi dan - punjene sirom!

 Sastojci

    300 g glatkog brašna
    200 g pire krumpira
    100 ml mlakog mlijeka
    1/2 suhog instant kvasca
    1 žličica soli
    1 žličica šećera
    4 žlice ulja

    Nadjev:
    100 g ABC krem sira
    malo soli

    Premazivanje:
    1 žumanjak
    1 žličica mlijeka
    sjemenke sezama za posipanje


 Priprema

    1.

    Pire krumpir je napravljen sa maslacem, mlijekom i malo soli.
    2.

    Kvasac, šećer i 1 žličicu brašna razmutiti sa malo mlakog mlijeka pa pustiti da naraste.

    Smlačiti preostalo mlijeko i ulje.

    U zdjeli izmiješati brašno i sol pa dodati pire krumpir, nadošli kvasac i mlaku mješavinu mlijeka i ulja. Zamijesiti tijesto i ostaviti pokriveno na toplom mjestu da naraste.
    3.

    Nadošlo tijesto dobro izraditi rukama. Bit će ljepljivo, ali ne dodavati brašna.

    Podijeliti ga na dva jednaka dijela. Svaki razvaljati u krug na pobrašnjenoj podlozi pa podijeliti na 8 trokuta.

    Na početak šire strane trokuta staviti žlicu krem sira i mrvicu posoliti. Prebaciti lijevu i desnu stranu tijesta preko nadjeva pa urolati prema suprotnom kraju pritom istežući tijesto.

    Slagati na lim obložen papirom za pečenje.

    Pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mjestu da kiflice narastu.


    4.

    Žumanjak razmutiti sa 1 žličicom mlijeka, premazati kiflice pa ih posuti sezamom.

    Peći na 200°C 20 minuta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar