Ovo je torta poslije koje su svi tražili recept, jednostavno savršena!

 Sastojci 10 osoba

    Biskvit
    6 jaja
    13dkg šećera
    9dkg maslaca
    3 žlice kakaa u prahu Dolcela
    15dkg Oštrog brašna Podravka
    1 1 prašak za pecivo Dolcela




    Krema
    5 žumanjaka
    1/2l mlijeka
    5 žlica brašna
    1 žlica griza
    15dkg šećera
    3 Vanilin šećer Dolcela
    20dkg maslaca


Priprema

    1.

    Za biskvit pomješati navedene sastojke, (odvojiti žumanjke od bjelanjka), maslac neka bude rastopljen (otopiti ga u mikrovalnoj). Peći na 200°C cca. 20-30min. Kad se biskvit ispeče te prereže na 3 djela, svaki biskvit preliti sa mješavinom ruma i kakaa (cca. veličine šalice za čaj).
    2.

    Za kremu pomješati navedene sastojke, maslac izraditi sa 2 žlice šećera u prahu i to dodati u kusu.




    3.

    Nakon fillanja, tortu premazati šlagom, po želji, te ukrasiti po želji. Ja većinom stavim čokoladni šlag i naribanu čokoladu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar