loading...

PERFEKTNA PITA ZELJANICA - SAVRŠEN UKUS I VEOMA JEDNOSTAVNA ZA NAPRAVITI !!!

 Sastojci 6 osoba

    1 pakiranje gotovih kora za pite
    Fil za pitu: 600-800gr blitve ili spanaka, 3 jaja, 400gr sira za pite, 400ml pavlake ili milerama, ½ praška za pecivo, ulje. sol.
    Premaz: 1 jaje, 1 dcl mlijeka, 1dcl mineralne vode, 3 velike žlice ulja


 Priprema

    1.

    Dobro operemo blitvu ili spanak (šta tko voli ili ima), te isječemo na tanke trake. U posudu stavimo izrezanu zelen, posolimo i ostavimo 30 minuta. Nakon 30 minuta malo iscijedimo zelen ( sol će je omekšati) i vratimo u posudu. Zatim dodamo u zelen 3 jaja, pola praška za pecivo, malo ulja, sasvim malo soli, sir za pitu, pavlaku ili mileram i sve to skupa dobro izmiješamo.
    2.

    U jednu posudu uspemo 1dcl slatkog mlijeka, 1dcl dcl mineralne vode, 3 veće žlice ulja i 1 jaje, dobro umutimo -to nam je smjesa za premaz kora.
    3.

    Zatim slažemo pitu. U nauljenu tepsiju stavimo 3 kore, gore premažemo sa malo premaza za kore, zatim stavimo fil od zeleni, pa opet ide kora koju premažemo sa malo premaza, pa ide fil i tako dok se ne potroši sav fil od zeleni. Svaka kora se znači premaže samo lagano sa premazom (stavimo malo premaza na par mjesta  i kašikom po kori razmažemo), s tim da ostavite premaza da možete premazati završnu koru.
    4.

    Završimo sa 2 gornje kore, isiječemo pitu na kocke, premažemo smjesom za premaz svaku kocku i stavimo peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta, odnosno dok pita bude gotova. Pećnicu ne otvaramo prvih 20-ak minuta nikako ( Ja nakon 20-ak minuta smanjim na 170 stupnjeva) i nastavim peći dok ne vidim da je gotova (poprimi jako lijepu boju od smjese za premaz)


   
    5.

    Kada izvadimo pitu iz pećnice, malo je poprskamo toplom vodom i pokrijemo krpom 10-ak minuta..

Posluživanje

Jedemo je toplu uz kiselo mlijeko, jogurt, mlaćenicu, kefir..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar