loading...

Slani mafini - U pitanju je jednostavan recept koji možete varirati po svom ukusu, jer mu je osnova jednostavna i liči na proju, a od dodataka stavite šta god vam padne na pamet!

 Sastojci

    4 Jajeta
    1 šolja jogurta
    1 šolja ulja
    1 šolja brašna
    1 prašak za pecivo
    kukuruzno brašno
    150 grama izmrvljenog belog sira
    150 grama iseckanog suhomesnatog (po želji, npr šunkarice ili čajne kobasice)
    iseckano povrće (po želji, npr sveža crvena paprika, mladi luk, kiseli krastavčići i slično)
    soli po potrebi (ako volite malo slanije)


 Priprema

    1.

    Umutiti jaja, jogurt, i ulje. Dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo i po potrebi posoliti (ako koristite dovoljno slan sir, ne morate dodatno soliti).
    2.

    Dodavati kukuruzno brašno da se dobije lepo gusto testo (meni obično budu dovoljne dve pune supene kašike da postignem onu standardnu gustinu mućenog testa).
    3.

    Umešati u testo mrvljeni sir i lagano mešati. Dodati suhomesnato i povrće po želji. Za mafine sa slike ja sam koristila običan feta sir i seckani mladi luk.


    4.

    Testo izliti u kalupe za mafine i peći na 180 stepeni oko pola sata ili malo jače, dok ne porumene (bocnete ih čačkalicom kad porumene da vidite da li su gotovi). Mafine sa slike ja sam posula seckanim mladim lukom i parmezanom pre pečenja.
    5.

    Testo možete ispeći i u plehu. Ova količina testa dovoljna je za pleh standardne veličine. Takođe, možete se igrati raznim punjenjima, jedino ne bih preporučila da seckate čvarke, jer mafini postanu premasni i čvarci ubiju aromu sira i kukuruznog brašna.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar