Hladna rolada - Dekorativna i što je najbitnije, jako ukusna!

 Sastojci

    Tamni dio:
    300 g petit beurre keksa
    100 g šećera
    2 žlice kakaa u prahu Dolcela
    3-4 male šalice jake crne kave

    Fil:
    150 g maslaca
    150 g šećera
    1-2 tvrdo kuhana žumanjka
    1 Vanilin šećer Dolcela




 Priprema

    1.

    Tamni dio:

    Skuhajte jaku crnu kavu, ohladite i ocijedite od gustog taloga. Treba vam 3-4 male šalice kave.

   

    Keks sameljite, pa izmiješajte sa šećerom, kakaom i kavom. Kavu dodajite pomalo (možda vam neće sve trebati), da se smjesa lijepo poveže. Ako vam je pak smjesa suha i nakon sve dodane kave, dodajte malo mlijeka.
    2.

    Fil:

    Skuhajte 2 jaja, odvojite žumanjke i propasirajte.

    Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite, dodajte pasirane žumanjke i sve skupa još mutite.




    3.

    Izrada:

    Smjesu sa keksom rastanjite na najlon u obliku pravokutnika. Premažite sa filom pa savijte u roladu čvrsto da ne ostane rupica sa zrakom.

    Stavite u hladnjak da se dobro stisne, pa režite kose šnite.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar