Sastojci
Tamni dio:
300 g petit beurre keksa
100 g šećera
2 žlice kakaa u prahu Dolcela
3-4 male šalice jake crne kave
Fil:
150 g maslaca
150 g šećera
1-2 tvrdo kuhana žumanjka
1 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Tamni dio:
Skuhajte jaku crnu kavu, ohladite i ocijedite od gustog taloga. Treba vam 3-4 male šalice kave.
Keks sameljite, pa izmiješajte sa šećerom, kakaom i kavom. Kavu dodajite pomalo (možda vam neće sve trebati), da se smjesa lijepo poveže. Ako vam je pak smjesa suha i nakon sve dodane kave, dodajte malo mlijeka.
2.
Fil:
Skuhajte 2 jaja, odvojite žumanjke i propasirajte.
Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite, dodajte pasirane žumanjke i sve skupa još mutite.
3.
Izrada:
Smjesu sa keksom rastanjite na najlon u obliku pravokutnika. Premažite sa filom pa savijte u roladu čvrsto da ne ostane rupica sa zrakom.
Stavite u hladnjak da se dobro stisne, pa režite kose šnite.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar