Kinder pingui kolač - predivan, ukusan i sočan!

 Sastojci

    Kora: 5 jaja, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaoa, 1/2 praška za pecivo. Krem: 500ml slatke pavlake, 3 kašike meda, 3 kašike mleka, 1/2 kašike ekstrata vanile. Čokoladni preliv: 200g čokolade za kuvanje, 6 kašike mleka, 6 kašike ulja.




 Priprema

    1.

     Umutiti penasto belanca.
    2.

     Posebno umutiti žumanca sa šećerom i dodati brašno, kakao, pecivo, promešati pa dodavati šam od belanca i sjediniti smesu, peći na 180 stepeni 20ak minuta.
    3.

    Umutiti slatku pavlaku, dok mutite dodajte med, mleko i vanilu.
    4.

     Podeliti smesu na pola pa prvom polovinom premazati koru, preko krema staviti čokoladni preliv od 100g čokolade, 3 kašike mleka i 3 kašike ulja pa ostaviti kolač u zamrzivač na par minuta da se stegne čokolada
    5.

     Preko čokolade sipati drugi deo krema pa preko krema opet čokoladni preliv.
    6.

     Možete i koru peći u većem plehu pa podeliti na pola da odozgo stavite drugu polovinu kore pa čokoladu ali ja sam pekla jednu koricu i kolačić je super, ukusan, kremast i baš podseća na čokoladice.





Posluživanje

Ostavite da odstoji par sati u fižideru, secite kocke i služite. Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar