loading...

Kolač sa lotus keksom - mmm savršen!

 Sastojci

    150 ml kafe
    400 g visanja
    250 ml slatkog vrhnja
    400 g mascarpone sira
    300 g lotus keksa
    200 g marzipana
    visnje za dekoraciju
    kakao praha
    secera po potrebi

 Priprema

    1.

    Za pocetak prvo napraviti crnu kafu i ohladiti. Dok se hladi, pripremiti ostale namirnice.

    Visnje istresite u serpu ( ostavite koju visnju za ukras kolaca ) i uspite malo vode,nemojte pretjerati sa vodom jer je uvijek mozete vandredno dosuti. Ja sam ovdje takodje stavila dvije kasike secera,pustiti da se malo sve to krcka. U serpu sa visnjama dodajte skrobno brasno koje ste razrijedili tj umutilii sa vodom.Masa treba da se zgusne. Maknite sa ringle i pustite da se hladi. Masa se mora bas do kraja ohladiti da bi se nanijela na kolac.
    2.

    Umutiti slatko vrhnje, malo po malo dodavati marscapone sir.Ja u kolac nisam dodavala secera , meni je ukus tj zasladjeno taman, vi ako mislite da bi ipak sladji kolac dodajte secera u prahu onoliko koliko mislite da treba, mozda nekih 3-4 kasike.
    3.

    Lotus keks umociti u kafu i redati u kalup,ja sam stavila dva reda jedan na drugi,al samo donji dio.Moja posuda je dimenzija 28 cm x  24 cm x  6.8cm. Dodati umuceni slag sa mascarpone sirom,pa onda smjesu od visanja.


Pa onda opet lotus keks umocen u kafu,fil od slaga i mascarpone sira.Onda dodati visnje koje ste ostavili za ukras.Ja sam koristila neke visnje iz teglice tj za koktel,one su mi dovoljno slatke tako da nisam koristila secera,bar ne puno secera.Preko visanja dodati marzipan,a preko njega posuti  kakao. Hladiti oko 2 sata minimalno.Bon apetite..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar