Sastojci 4 osobe
1 kg svinjskih odrezaka
oko 10 dag glatkoga brašna
2 v.ž vegete
sol,papar,ulje
2 v.ž koncentrata od rajčice
5-6 češnja češnjaka
2 ravne v.ž šećera
2 dcl bijeloga vina
peršin
Priprema
1.
Svinjske odreske stanjimo s kuhinjskim batom i dobro začinimo s vegetom i malo soli.Uvaljamo ih u brašno.Pola odrezaka stavimo u vatrostalnu posudu(ili neki pekač za složence) poprskanu uljem.
2.
Pospemo dijelom nasjeckanog češnjaka i peršina,šećerom i vegetom.Koncentrat od rajčice pomiješamo s bijelim vinom i tom mješavinom prelijemo odreske u tepsiji.
3.
Po vrhu poredamo preostale odreske uvaljane u brašno.Pospemo s preostalim češnjakom,peršinom i vegetom.Dolijemo toliko vode da odresci budu prekriveni.Poprskamo uljem.
4.
Pečemo oko sat i pol na 200 stupnjeva.Poslužimo uz prilog po želji-npr.pržene krumpire...
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar