Najbolji recept gdje se sve stavi u tepsiju 60 minuta u pećnicu i ručak je gotov - odresci su odlični-fini i jako mekani i sočni!

 Sastojci 4 osobe

    1 kg svinjskih odrezaka
    oko 10 dag glatkoga brašna
    2 v.ž vegete
    sol,papar,ulje
    2 v.ž koncentrata od rajčice




    5-6 češnja češnjaka
    2 ravne v.ž šećera
    2 dcl bijeloga vina
    peršin

 Priprema

    1.

    Svinjske odreske stanjimo s kuhinjskim batom i dobro začinimo s vegetom i malo soli.Uvaljamo ih u brašno.Pola odrezaka  stavimo u vatrostalnu posudu(ili neki pekač za složence) poprskanu uljem.
    2.

    Pospemo dijelom nasjeckanog češnjaka i peršina,šećerom i vegetom.Koncentrat od rajčice pomiješamo s bijelim vinom i tom mješavinom prelijemo odreske u tepsiji.
    3.

    Po vrhu poredamo preostale odreske uvaljane u brašno.Pospemo s preostalim češnjakom,peršinom i vegetom.Dolijemo toliko vode da odresci budu prekriveni.Poprskamo uljem.




    4.

    Pečemo oko sat i pol na 200 stupnjeva.Poslužimo uz prilog po želji-npr.pržene krumpire...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar