Rolada s orasima - predivna, veoma ukusna!

 Sastojci 6 osoba

    1 oblatna

    rolada;
    7 bjelanjaka
    14 dag secera (kristal)
    5 dag mljevenih oraha
    8 dag ostrog brasna Podravka
    7 v.z ulja
    1/2 Praska za pecivo Dolcela




    krema
    3 dcl mlijeka
    1 vrecica Puding vanilija Dolcela
    3 v.z secera
    12,5 dag maslaca
    5 dag mljevenih oraha
    2 v.z nutelle

 Priprema

    1.

    Prvo ispecite roladu.Izmiksajte bjelanjke pa dodajte secer,ulje,orahe i brasno pomijesano sa praskom za pecivo.Izlijte na veliki lim od elektricne pecnice oblozen pe papirom.Pecite na180 stupnjeva oko 17 minuta.Vrucu roladu zamtajte u papi ili krpu.Oblatnu stavite izmedu 2 vlazne krpe i ostavite 20-tak minuta da se lako rola.
    2.

    Za kremu skuhajte puding od vanilije pomijsan s 3 velike zlice secera u 3 dcl mlijeka.Ohladite.Izmiksajte  maslas pa dodajte puding.Kremu podijrlite na pola.U pola dodajte mljevene orahe a u pola nutellu.




    3.

    Vlaznu oblatnu premazite sa jednom kremom.Na kremu pritisnite ohladenu roladu,pa premazite drugom kremom.
    4.

    Cvrsto zarolajte.Dobro ohladite prije posluzivanja.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar