Trostruki užitak - predivan ukus!

 Sastojci

    Biskvit:
    6 bjelanjaka
    prstohvat soli
    200 g šećera
    150 g mljevenih oraha
    2 žlice krušnih mrvica
    2 žlice brašna
    1/2 praška za pecivo

    Krema:
    6 žumanjaka
    150 g šećera
    1 vanilin šećer
    2 pudinga od vanilije
    700 ml mlijeka
    250 g maslaca
    100 g čokolade za kuhanje

    Još:
    20-tak kom petit beurre keksa
    malo hladnog mlijeka
    malo mljevenih oraha





 Priprema

    1.

    Za biskvit u zdjelici pomiješati orahe, brašno, prašak za pecivo i krušne mrvice.

    Bjelanjke i prstohvat soli istući u snijeg, pa stalno miksajući pomalo dodavati šećer. Tući dok snijeg ne očvrsne.

    Lagano žlicom umiješati smjesu sa orasima pa staviti u tepsiju namazanu i pobrašnjenu ili obloženu papirom za pečenje (dim.37x21 cm).

    Peći 20-tak minuta na 180"C. Ohladiti.
    2.

    Za kremu, odvojiti 100 ml mlijeka na stranu, a ostatak staviti kuhati.

    Za to vrijeme u posudi za kuhanje pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati puding od vanilije. Smjesu razrijediti sa 100 ml odvojenog mlijeka.

    Pomalo ulivati vrelo mlijeko i miješati dok ne bude glatka smjesa. Staviti na laganu vatru i kuhati sve dok se ne zgusne.

    U ohlađenu kremu dodati izrađen maslac.





    Kremu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio umiješati čokoladu otopljenu na pari.
    3.

    Biskvit premazati svijetlom kremom pa poslagati kekse umočene u hladno mlijeko (ne natapati previše).

    Preko keksa nanijeti tamnu kremu, poravnati i obilato posuti mljevenim orasima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar