Sastojci
Biskvit:
6 bjelanjaka
prstohvat soli
200 g šećera
150 g mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
Krema:
6 žumanjaka
150 g šećera
1 vanilin šećer
2 pudinga od vanilije
700 ml mlijeka
250 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje
Još:
20-tak kom petit beurre keksa
malo hladnog mlijeka
malo mljevenih oraha
Priprema
1.
Za biskvit u zdjelici pomiješati orahe, brašno, prašak za pecivo i krušne mrvice.
Bjelanjke i prstohvat soli istući u snijeg, pa stalno miksajući pomalo dodavati šećer. Tući dok snijeg ne očvrsne.
Lagano žlicom umiješati smjesu sa orasima pa staviti u tepsiju namazanu i pobrašnjenu ili obloženu papirom za pečenje (dim.37x21 cm).
Peći 20-tak minuta na 180"C. Ohladiti.
2.
Za kremu, odvojiti 100 ml mlijeka na stranu, a ostatak staviti kuhati.
Za to vrijeme u posudi za kuhanje pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati puding od vanilije. Smjesu razrijediti sa 100 ml odvojenog mlijeka.
Pomalo ulivati vrelo mlijeko i miješati dok ne bude glatka smjesa. Staviti na laganu vatru i kuhati sve dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodati izrađen maslac.
Kremu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio umiješati čokoladu otopljenu na pari.
3.
Biskvit premazati svijetlom kremom pa poslagati kekse umočene u hladno mlijeko (ne natapati previše).
Preko keksa nanijeti tamnu kremu, poravnati i obilato posuti mljevenim orasima.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar