Ukusna štrudla - zaista ima poseban ukus!

 Sastojci 12 osoba

    1 dcl mlijeka
    2 kašike suhog kvasca
    1 kašika šećera
    500 gr brašna
    3 jaja
    3 kašike ulja
    prstohvat soli i prstohvat šećera
    korica narandže i limuna




    malo cimeta
    džem od maline
    kokos brašno
    Agda: šoljica šećera i šoljica i pol vode

 Priprema

   

    1 dcl mlakog mlijeka i 2 kašike suhog kvasca i 1 kašika šećera to pustiti da nadođe.
    U zdjelu staviti 500 gr brašna,3 jaja,3 kašike ulja,prstohvat soli i prstohvat šećera,korica narandže i limuna,malo cimeta.Zamijesiti glatko tijesto od navedenih sastojaka,ako se desi da tijesto bude malo tvrđe dodati malo mlake vode.Tijesto mora da bude malo mekše nego masa za krofne.
    Pokriti i ostaviti da nadođe.
    Nadošlo tijesto razvaljati pa premazati željenim filom,ovdje sam koristila džem od maline i kokos brašno.
    Urolati,ostaviti još malo da nadođu oko 10-ak minuta.
    Premazati ih neumućenim bjelanjkom i peći na 180 stupnjeva oko pola sahata.





    Zaliti agdom ali tek toliko da omekša gornja kora.

    (Agda: šoljica šećera i šoljica i pol vode)

    U slučaju da se odlučite da ne zalijevate onda ih pospite samo šećerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar