EXTRA BRZE KIFLICE, VAŠ DOM ĆE IMATI POSEBAN MIRIS !!!

 Sastojci 6 osoba

    1 kg brašna za dizana tijesta
    1 kocka kvasa
    6 dcl mlijeka
    2 dcl ulja
    1 v.ž na vrh šećera





    2 m.ž ravne soli
    marmelada,orasi,mak....
    2 žutanjka za premaz
    malo vode i vanilin šećer za premaz

 Priprema

    1.

    Kvasac razmoči u 2 dcl toplog mlijeka (kad se digne) dodaj ostale sastojke;brašno koje mora biti sobne temperature(zimi),ostatak mlačnog mlijeka,ulje ,šećer i sol  pa zamijesi glatko tijesto.Podijeli ga na 6 loptica i pusti da se digne.
    2.

    Kad se digne na pobrašnjenoj podlozi razvaljaj lopticu(da se dobije krug)pa ga prereži na 4 djela i onda svaki još na 2-da se dobije 8 kolača.Sve skupa to je 48 kolača i baš po 24 idu u veliki pleh od pećnice.




    3.

    Na širi dio stavi nadjev;po želji(mi najviše volimo marmeladu) pa zarolaj u kiflicu,stavi u pleh na koji je stavljen pek papir,ostavi da se malo digne.
    4.

    Premaži s žutanjkom i stavi u pećnicu.
    5.

    Peče se na 180 stupnjeva dok lijepo ne porumene oko 20-25 minuta.Kad su pečeni premazati ih mješavinom vode i vanilin šećera te pokriti krpom(postanu mekani).


Posluživanje

Jesti tople ili hladne.Mogu se puniti i šunkom i sirom

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar