loading...

Jagodica Bobica

 Sastojci 6 osoba

    tijesto;
    4 jaja
    4 v.ž šećera
    4 v.ž glatkoga brašna
    malo praška za pecivo
    1 m.ž kakaa
    sok od jagode

    krema;
    3,5 dcl mlijeka
    2 v.ž šećera
    1 puding od vanilije
    2,5 dcl vrhnja za šlag


    1 čvrsti jogurt
    1 želatina instant
    5 dag šećera u prahu
    1/2 kg jagoda

    za ukras;
    po želji šlag,jagode,šećerne mrvice,čokoladne...

 Priprema

    1.

    Umuti bjelanjke,dodati šećer,žumanjke.Na kraju umiješati brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom.Peći na 180 stupnjeva u velikom limu od električne pećnice oko 10-tak minuta.Kad se ohladi prerezati ga i prije slaganja natopiti sokom od jagoda.
    2.

    Zakuhati puding s šećerom u mlijeku,i ostaviti da se ohladi.Vrhnje istući u šlag,pa dodati jogurt.Na kraju sve pomiješati sa ohlađenim pudingom.Dodati šećer u prahu i instant želatinu(ili otopljenu).Jagode nasjeckati što sitnije i dodati u kremu.Premazati prvi dio biskvita kremom,poklopiti biskvitom i premazati preostalom kremom.Ukrasiti šlagom ili po želji.


Posluživanje

U orginalnom receptu iz knjige"Moji najbolji kolači 2" peku se 2 biskvita od istih sastojaka...Ja sam ispekla 1 u velikom plehu i prepolovila ga na pola,pa slagala jedan na drugi....

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar